GündemGöz dalması nedir nedenleri nelerdir?

Göz dalması nedir nedenleri nelerdir?

29.04.2018 - 22:04 | Son Güncellenme:

Göz dalması ile ilgili halk arasında birçok fikir yürütülmekte en çok yaygın olanı da “gözüm daldı eve misafir gelecek” düşüncesidir. Göz dalması aslında vücudumuzla, beynimizle alakalıdır ve vücudumuzda göz dalmasına neden olan birçok etken bulunmaktadır.

Göz dalması nedir nedenleri nelerdir

Göz dalması neden olur?

Haberin Devamı

Göz dalması her insanın başına gelen olaydır. Uzun bir süre boyunca fark etmeden belli bir noktaya göz kapaklarını kıpırdatmadan bakakalma olayına göz dalması denilmektedir. Peki, göz dalması denilen bu olayın nedenlerini biliyor musunuz?

Göz dalmasının nedenleri arasında yoğun iş temposu başta gelmektedir. Göz dalması şikâyeti bulunan kişilerin yarısından fazlası yoğun iş ve hayat temposu arasında kalmış aşırı yorgunluktan şikâyet eden kişilerdir. Yoğun iş temposundan ve aşırı yorgunluktan dolayı insanların nesnelere odaklanmaları da güçleşmeye başlar. Başka bir nedeni ise insanların birden çok konuya aynı anda odaklanmaya çalışması aklında kafa karıştırıcı şeylerin bulunmasıdır. Yaşın ilerlemesi de göz hareketlerinin yavaşlamasına neden olur ve nesnelere odaklanmada tembelleşir. Göz dalmasına neden olabilecek diğer etkenler ise şunlardır:

Haberin Devamı

· Aşırı stres ya da depresyon göz dalmasına neden olabilir.

· Kafasında birçok mesele olan kişiler oldukları ortamdan kopup, meseleyi düşünerek göz dalması yaşarlar.

· Göz dalması epilepsi nöbetlerinin belirtileri arasında yer almaktadır.

· Gözde meydana gelen ufak batmalarla beraber göz dalması meydana gelir. Bu durumda bazen ciddi hastalıkların haberci olabilmektedir.

· Nörolojik hastalıklarda da göz dalmaları görülebilmektedir.

Göz dalması zararlı mıdır?

Göz dalması zararlı mıdır? diye sorarsanız göz dalması aslında çok tehlikeli bir olaydır. Doğruyu söylemek gerekirse gözün dalması değil de odaklanıp kaldığı nokta çok önemlidir. Derste hocanın gözünü içine dalmak, sokakta giderken herhangi bir kişiye ya da nesneye bakıp donakalmak gibi durumlar kişiyi tehlikeye ve zora sokabilmektedir. Bu yüzden göz dalması yaşayan kişiler fazla ilerlemeden uzman bir doktora görünmeli ve nedeni öğrenmelidir. Göz dalması epilepsi gibi ciddi hastalıkların da habercisi olduğundan göz dalmasının erken teşhisi ve tedavisi çok önemlidir. Özellikle yeni doğmuş bebeklerde görülen göz dalmaları ihmal edilmeden çocuk doktoruna danışılmalıdır.