Gündem Gizli toplantılara kozmetik ürün kılıfı

Gizli toplantılara kozmetik ürün kılıfı

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gözaltına alınan 25 terör örgütü FETÖ şüphelisinin ByLock yazışmalarının dökümü, örgütün gizli toplantılarını deşifre etti. Bir örgüt yöneticisi tarafından üyelere gönderilen 25 maddelik ‘toplantı gizlilik’ talimatlarında, ‘Eşinize dahi söylemeyin’, ‘Not almak yasak’, ‘kozmetik ürün toplantıları gibi gösterin’ maddeleri yer alıyor.

Gizli toplantılara kozmetik ürün kılıfı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Bürosu’nca terör örgütü FETÖ’nün kripto haberleşme programı Bylock kullanıcılarının ve yazışma içeriklerinin deşifre edilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda 41 program kullanıcısı daha tespit edilip haklarında gözaltı kararı çıkarıldı. Önceki gün harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, İstanbul merkezli Tekirdağ ve İzmir’de düzenlediği eş zamanlı baskınlarda 41 örgüt şüphelisinden 25’ini yakalayarak gözaltına aldı.

İşte o tedbirler

Örgüt yöneticisi olduğu belirlenen H.A. tarafından paylaşılan ve ‘Tedbiri 16’ya hızı 32’ye katlayalım’ başlığıyla paylaşılan Bylock mesajında, polisin toplantıları tespit etmesini önlemek için alınacak tedbirler sıralandı. İşte 25 maddelik tedbir listesinden bazıları:

“Toplantı yeri sadece toplantıya katılacak kişilere bildirilmeli. Toplantıya katılacak kişiler eşleri dahil toplantı yerini kimseye söylememeli. Ev sahibi ve sahibesinin evde olmasına dikkat edilmeli. Toplantımızın makul bir gerekçesi olmalı, tanıtım kurs, altın günü, ürün tanıtım firmalarının tanıtım toplantısı süsü verilmeli. Mümkünse araçsız gidilmeli, araçla gidildi ise uzağa park edip yürümeli (minimum 700 metre kuralı). Data hattı sadece sekreter getirmeli, aynı adresten 6-7 data hat sinyal vermemeli. Toplantı mekanına yaklaşıldığında biraz geçerek fiziki takip var mı kontrol edilmeli. Kağıt, kalem kullanımı yasak. Notlar bymeil üzerinden tutulmalı. Parça parça gelinip parça parça gidilmeli. Site güvenlik görevlisi veya komprike kamera sistemi olan yerler tercih edilmemeli. GSM de telafuz edilmiş toplantı veya randevu var ise gidilmemeli.”