GündemGezgine bir telefon yeter

Gezgine bir telefon yeter

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Harita, sözlük, şehir rehberi, fotoğraf makinesi… Artık hepsi ve daha fazlası için tek bir telefon yetiyor. Yüzlerce seyahat uygulaması sayesinde, dil bilmeden, hiç tanımadığınız bir şehri ya da ülkeyi keyifle gezme şansı yakalıyorsunuz.

Gezgine bir telefon yeter

Teknolojinin hayatımıza bu kadar girmediği yıllarda, ‘Bir gezginin çantasında mutlaka olması gerekenler neler?’ diye sorulduğunda, harita, yabancı dil sözlüğü, şehir rehberi, fotoğraf makinesi ilk sıralarda yer alırdı. Ancak günümüzde tüm bunlar ve daha fazlası için bir akıllı telefon yeterli. Çünkü ulaşım, konaklama, sözlük, iletişim gibi her konuda seyahatseverlerin hayatını kolaylaştıracak yüzlerce internet sitesi ve telefon uygulaması var. Bu noktada doğru uygulamaları seçmek önemli. Her gezginin telefonunda olması gereken temel seyahat uygulamaları şöyle:

Haberin Devamı

Konaklama için seçenek çok

Couchsurfing: Konukseverlik platformu Couchsurfing ile gezginler, 230 bin şehirde ücretsiz konaklayabiliyor. 12 milyondan fazla gezginin kullandığı uygulama, yerel insanlarla tanışma imkânı da sunuyor. Uygulamayla evinize misafir alabiliyor ya da başkasına misafir olabiliyorsunuz.

airnb.com.tr: Bir başka konaklama uygulaması ise airnb.com.tr. 191’den fazla ülkede faaliyet gösteren uygulamada 5 milyondan fazla ev ve oda kayıtlı. Evinin tamamını ya da bir odasını kiralamak isteyenler ile gezginler arasında iletişimi sağlayan uygulamada apartman dairelerinden şatolara, ağaç evlerden karavanlara kadar her ilgi ve bütçeye uygun yer var.

Odamax.com: ETS Tur markası olan Odamax.com, Türkiye ve dünya genelinde 200 bine yakın tesis için online rezervasyon hizmeti sunuyor. Uygulamada zincir otellerin yanı sıra butik otel, pansiyon gibi pek çok konaklama alternatifi de listeleniyor.

Haberin Devamı

Neredekal.com: Otel arama motoru Neredekal.com, tatil ve konaklama rehberi olma amacıyla hizmet veriyor. Sitede on binlerce misafir yorumu ve binlerce otel hakkında bilgi bulunuyor. Ayrıca uçak bileti, araç kiralama, havaalanı transferi, keşif rehberi gibi bölümler de var.

Booking.com: Daireler, tatil evleri, lüks tatil köyleri hatta iglolara kadar geniş yelpazede konaklama yerleri bulunuyor. 40’tan fazla dilde hizmet veren Booking.com’da dünya çapında 230 ülkede, 5 milyon 725 binden fazla tesis var. Site şu anda Türkiye’deki tesisler için kullanılmıyor olsa da yurt dışı seyahatler için en önemli konaklama uygulamasından biri.

Deneyimlerden faydalanın

Tripadsivor: Uygulamada, konaklamadan ulaşıma, yapılacak aktivitelerden restoranlara, gezginlerin deneyimlerine dayalı görüşler yer alıyor. Seyahat alanında, yaklaşık 7,7 milyon konaklama yeri, havayolu şirketi, deneyim ve restoran ile en geniş işletme kaydı yelpazesine sahip. 661 milyonu aşkın yorum ve görüşün bulunduğu TripAdvisor, 200’ü aşkın otel rezervasyon sitesindeki fiyatları da karşılaştırıyor.

Google Haritalar: 220 ülke ve bölgenin kapsamlı haritası, araba, bisiklet ve yaya rotaları için sesli GPS navigasyonu, 15 bin üzerinde kasaba ve şehir için toplu taşıma yol tarifleri ve haritalar bulunuyor. Canlı trafik koşullarının da yer aldığı uygulamada 100 milyondan fazla yer var. Ayrıca restoranlar, müzeler ve daha pek çok yerin sokak görünümü ve iç mekân görüntüleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Rotayı doğru çizin

BlaBlaCar: Yolculuk paylaşım ağı olan BlaBlaCar, aracında boş yer olan sürücüler ile aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturuyor. 22 ülkede 50 milyon üyeye sahip BlaBlaCar ile yolculuklar daha kolay, hesaplı ve sosyal bir hale geliyor.

Rome2rio: Uygulama, iki şehir arasında en doğru rotayı oluşturmanıza yardımcı oluyor. Bulunduğunuz ve gitmek istediğiniz şehri yazdıktan sonra uçak, tren, otobüs, feribot ya da özel araçla kaç paraya, kaç dakikada ulaşım yapacağınız listeleniyor. Gideceğiniz şehirdeki otel imkânlarını da sunan uygulamada, 160’dan fazla ülke için seçenek var.

Uber: Bir ulaşım şebekesi olan Uber ile araç çağırabiliyor, ücreti de tahmini olarak öğrenebiliyorsunuz. Yolculuk öncesinde şoförün adını, fotoğrafını, araç markasını ve plaka numarasını görebiliyorsunuz. Özellikle ilk defa gidilen şehirlerde büyük kolaylık sağlayan uygulama 60’tan fazla ülkede hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Gezgine bir telefon yeter

Dil bilmenize gerek yok

Forvo: Dünyanın en büyük telaffuz sözlüğü olan Forvo, kelimelerin telaffuzunu yerel insanlardan dinleme olanağı sunuyor. Sitede Zuluca’dan Yidişçe’ye 378 dil bulunuyor. Ayrıca uygulamanın alışveriş, bankacılık, sağlık, yön bulma gibi seyahatte sık kullanılan seyahat cümle kalıplarının bulunduğu bölümü de var.

Google Çeviri: İnternet olduğunda 103 dilde, olmadığında ise 59 dilde çeviri yapılabilen uygulamada, klavye ve sesli okuyarak çeviri özelliklerinin yanı sıra elle yazarak ve fotoğraf çekerek de çeviri yapmak mümkün. Bu özelliğiyle farklı alfabelerin kullanıldığı ülkelerde gezginlerin işini kolaylaştırıyor.

XE Currency: Mutlaka bir döviz çeviri uygulamanız olmalı. Bu konudaki en popüler uygulamalardan olan XE Currency ile pek çok para birimi arasında çeviri yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Sürprizle karşılaŞmayın

Yurt dışına çıkarken telefon ve internetinizi kullanacaksanız hattınıza yurt dışı paketi ya da yurt dışındaki GSM operatörlerinden bir hat alın. Böylelikle telefon faturanızda sürprizlerle karşılaşmazsınız. Öte yandan telefonuna ücretsiz iletişim kurabileceğiniz uygulamalar da yükleyebilirsiniz. Bu uygulamaların başında WhatApp, Skype, Facebook Messenger, Viber, Tango geliyor. Görüntülü veya sesli iletişim kurabileceğiniz uygulamaları internet bağlantınız oldukça kullanabiliyorsunuz. İnternet bağlantısı için de WiFi Map uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayla dünyanın her yerinden şifresiz, ücretsiz internet noktaları bulunabiliyor. Harita üzerinden internet bağlantılarını listeleyen uygulamada, 100 milyon internet noktası kayıtlı.

Gezgine bir telefon yeter