Gündem‘Gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz’

‘Gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz’

05.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni’ne katıldı.

‘Gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz’

İSTANBUL DHA - Özel burada açıklamalarda bulundu. O açıklamalardan satır başları şöyle; 

Haberin Devamı

YOKSULLUĞU YÖNETEN ANLAYIŞI REDDEDİYORUZ: Bugün Türkiye’de maalesef yoksulluğun kabul edildiği ama yok edilmek yerine yönetilmesinin tercih edildiği bir sistem var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gelir adaletsizliğine itiraz ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu zengin ülkenin daha büyümesini, daha çok kazanmasını, daha çok üretmesini, artanı ve mevcut olanı adil paylaşmasını öneriyoruz. ‘Sen yoksulsun, yoksul kal. Biz seni ne oradan çıkarırız ne de tek başına bırakırız’ anlayışı, yoksulluğu yöneten anlayışı reddediyoruz. 

2 MİLYON ÇOCUK DERİN YOKSULLUKLA KARŞI KARŞIYA: İşin kötüsü bilgisiz, vizyonsuz ve hedefsiz. Yani hükümetin önünde halledilecek işler listesinde, ‘Çocuk yoksulluğu’ yazmıyor bile. Oysa geçtiğimiz günlerde Orta Vadeli Programa dikkatle baktık, çocuk yoksulluğunu nasıl çözecek diye. Bu konuda yazılan bir tek kelime, konulan bir tek hedef, paylaşılan bir tek veri ve çözüme yönelik bir tek adım görmedik. 2023 itibariyle 7,6 milyon çocuk yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Çocuk yoksulluğu yetişkin yoksulluğunu aşan ve ondan daha yüksek ölçülen bir mesele. Bütün dünyada da böyle Türkiye’de de böyle. Yaklaşık 2 milyon çocuk derin yoksullukla karşı karşıya. 

Haberin Devamı

DÜŞECEK DEDİKLERİ ENFLASYON YÜZDE 49: Mehmet Şimşek biraz şaka mı yapıyor, gerçek mi yapıyor bilinmeyen videolarla enflasyonla ilgilenmiyor. ‘Düşecek’ dedikleri enflasyon yüzde 49, geçen ay 52’ydi. Bir sene öncesine göre, bu ay aslında enflasyon 3 puan arttı. Devletin rakamlarında, TÜİK’in rakamlarında enflasyon yüzde 3. Peki, geçen ay 51 iken nasıl 49’a düşüyor? 

‘Gelecek seçimin adayı ben değilim’
CHP lideri Özel, dün katıldığı Medyascope yayınında şunları söyledi: “Evdeki bulgur ana muhalefetse ben pirincin peşinden gideceğim. Evdeki bulgur ana muhalefetten öteye gitmiyorsa, ben Dimyat’taki pirincin peşine giderim. Kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın seçilmesine mani olmam. Gelecek seçimin cumhurbaşkanı adayı ben değilim.” ANKARA Mililyet