26.02.2025 - 07:02 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Haşimi Krallığı Veliaht Prensi Hüseyin Bin Abdullah’ı kabul etti. Görüşmede Gazzelilerin yerinden edilmesine ilişkin planın kabul edilmeyeceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze’nin yeniden imarı için vakit geçirmeden kolları sıvamak gerek” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleştirilen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da hazır bulundu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre kabulde Türkiye ile Ürdün ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ile Ürdün’ün köklü bağlara sahip olduğunu, ilişkileri geliştirmek için iki ülke arasındaki iş birliği ve koordinasyonu artırmanın önemli olduğunu ifade etti.
Gazze’nin yeniden imarı
Erdoğan Türkiye olarak, Gazzelilerin yerinden edilmesi ve çevre ülkelere gönderilmelerine ilişkin planın kabul edilemeyeceğini, Gazze’nin yeniden imarı için vakit geçirmeden kolları sıvamak gerektiğini belirtti. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ürdün Veliaht Prensi, Türkiye ve Ürdün’ün ikili ilişkilerinin geliştirilmesi ve Filistin’e destekle ilgili birlikteliğin önemi konusunda mutabık kaldı.
Gençlik Kolları sürpriz yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan dün AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK toplantısına başkanlık etti. Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş Erdoğan’a yaklaşan doğum günü dolayısıyla basketbol topu hediye etti. Erdoğan topu bir süre sektirdi.