Gündem Gaybubet evinde külçe külçe altın

Gaybubet evinde külçe külçe altın

16.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube ekipleri, terör örgütü FETÖ üyelerine yönelik çalışmalar kapsamında 6 ay önce kimliklerini belirlediği 7 örgüt mensubunun yakalanması için 11 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Gaybubet evinde külçe külçe altın

Örgütün saklanma evi olarak bilinen “gaybubet evleri”ne yapılan baskınlarda, bu evlerden sorumlu R.S. de gözaltına alındı. “Kürşat” kod ismiyle tanınan R.Ş.’nin Bayrampaşa’daki lüks bir rezidansta yakalandığı öğrenildi. Örgütün firari isimlerine para ve barınma imkanı sağladığı belirlenen R.Ş.’nin kaldığı adreste külçeler halinde yaklaşık iki kilo altın ele geçirildi. Çok sayıda telefon ve yüklü miktarda paranın yanı sıra örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e ait örgütsel dokümanların da ele geçirildiği evde, para ve altınların banyo küvetinden çıktığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Kaçarken yakalandı

Lüks rezidansta ayrıca örgütün sözde Fatih sorumlusu Ş.A.’nın da yakalandığı öğrenildi. Baskınlarda, örgütün sözde “Fatih ili” yapılanmasında faaliyet gösteren ve FETÖ için “himmet” toplayan Y.D. isimli örgüt mensubunun da kaçarken üzerindeki yüklü miktarda parayla yakalandığı öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında örgütün üst düzey sorumlularından Erkan kod isimli İ.S.’nin de bulunduğu belirtildi. Yakalanan diğer şüphelilerin ise FETÖ’nün sözde Bakırköy il yapılanmasında “üniversite ve muhacir mesulü” Gökhan kod isimli G.T. ve örgütün “İzdivaç sorumlusu” eşi N.T ile N.T’nin kardeşi B.E. olduğu belirlendi.