Gündem‘Gala Modern’ ile eğitime 890 bin TL destek

‘Gala Modern’ ile eğitime 890 bin TL destek

24.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Gala Modern’in dördüncüsü düzenlendi. İstanbul Modern’in eğitim projelerini desteklemek amacıyla organize ettiği etkinlikte önceki gece 890 bin lira toplandı

‘Gala Modern’ ile eğitime 890 bin TL destek

İstanbul Modern’in eğitim projelerini desteklemek amacıyla gerçekleştirdiği “Gala Modern”in dördüncüsü önceki akşam gerçekleştirildi. İş, sanat ve medya dünyasından 500 kişinin katıldığı gecede konuşma yapan İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “Gala Modern” gecesine katılanların verdikleri destekle, müzenin eğitim programlarının çoğalmasını ve çeşitlenmesini sağladıklarını, bugüne kadar 110 bin çocuk ve gencin sanat eğitiminden yararlandığını söyledi. Başmüzakereci Egemen Bağış geceye eşi Beyhan Bağış ile birlikte katılırken, cemiyet hayatının tanınmış birçok ismi de bu anlamlı gecede hazır bulundu.

Özel eğitim programları
Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern’in 8 yıl boyunca farklı disiplinlerde etkinliklere ev sahipliği yaptığını, 4 milyon 500 bin ziyaretçiye ulaştığını belirterek, “Ülkemizin modern ve çağdaş sanat alanındaki yaratıcılığını ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamına taşıyan müzemiz, yurtdışındaki çeşitli müzeler ve sanat kurumlarıyla işbirliğini sürdürüyor. İstanbul Modern kuruluşundan bu yana çocuklara, gençlere ve yetişkinlere yönelik özel eğitim programlarıyla sanatı, toplumun farklı kesimleriyle buluşturuyor” dedi.
Sunuculuğunu gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği gecede, Raffi Portakal ve Maya Portakal yönetiminde destek yarışı gerçekleştirildi.

Destek yarışında, sanatçılar Haluk Akakçe, Rahmi Aksungur, Koray Ariş, Arzu Başaran, :mentalKLİNİK, Osman Dinç, Burcu Perçin, Gülay Semercioğlu ve Fatma Tülin’in geceye özel olarak hazırladıkları çalışmalar satışa sunuldu. Gecenin en yüksek fiyata satılan eseri, Türk heykelinin usta isimlerinden Rahmi Aksungur imzalıydı. Sanatçının çalışması 150 bin TL’ye satıldı. Gecede ayrıca Haluk Akakçe’nin eseri 140 bin TL, Gülay Semercioğlu ve Koray Ariş’in çalışmaları 120’şer bin TL’ye alıcı buldu. Destek yarışı sonucunda müzenin eğitim projelerine 890 bin TL katkı sağlandı.

Haberin Devamı

‘Gala Modern’ ile eğitime 890 bin TL destek

Geceye özel menü

Gece, Duo Paradise’in sunduğu performanstan sonra After Party ile sürdü. Ana sponsorluğunu MM Proje’nin üstlendiği “Gala Modern” için İstanbul Modern Restoran özel menü hazırladı. Vakko Espace, bu yıl da gecenin mekân tasarımını gerçekleştirdi. Organizasyonu dDf’in sağladığı gecede Mey İçki, Kayra, İstanblue, Johny Walker Black Label içki ikramında destek oldu.
FOTOĞRAFLAR: MESUT YILMAZ