GündemFETÖ’yle bağlantılı 69 kişiyi teşhis etti

FETÖ’yle bağlantılı 69 kişiyi teşhis etti

04.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün “Mahrem Hizmetler Sınıfı” grubunda yer alan ve örgüt içinde sözde “Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı müdürü” olarak görevlendirilen Akif kod adlı İ.O. itirafçı oldu.

FETÖ’yle bağlantılı 69 kişiyi teşhis etti

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan İ.O. hakkında düzenlenen iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

İddianamede İ.O.’nun örgüt içerisinde 2013’ten darbe girişimi olan 2016’ya kadar örgüt içinde “Akif” kod adını kullandığı, Ankara Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda ise sözde “müdür” olduğu bildirildi. İddianamede FETÖ’nün “Mahrem Hizmetler Sınıfı” grubunda yer aldığı ifade edilen İ.O.’nun örgütün sözde “genel müdür” ve “müdür yardımcıları” gibi sivil imamlarla sıklıkla görüştüğü ve yapılan toplantılar sonrasında örgüt üyesi askerlere çeşitli talimatlar verdiği bilgilerine değinildi.
İ.O.’nun ByLock yerine Falcon kullandığı tespit edildi.

Lisede örgütle tanıştı

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini söyleyerek itirafçı olan İ.O.’nun örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 69 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi. Örgütle, 1985’te lisede öğrenim gördüğü dönemde tanıştığını kaydeden İ.O.’nun darbe girişimine kadar örgüte hizmet ettiği ancak darbe girişimi sonrasında örgütle iletişiminin koptuğunu söylediği bildirildi.

Haberin Devamı

İ.O.’nun adresinde yapılan aramalarda ele geçirilen dijital materyallerde ise WhatsApp konuşmalarına ulaşıldı. İ.O.’nun WhatsApp üzerinden “GLPR” adıyla telefonunda kayıtlı kişiye gönderdiği mesajda, “Zindanlar masumlara yurt oldu, iftiralar dert oldu, ana baba eş aramaz sormaz oldu, dünya bize dar oldu, bugün yarın diye diye sekiz ay oldu, , kendini aklamak güç oldu” ifadelerine iddianamede yer verildi.

Yazarlar