Gündem‘FETÖ Vietnam’da beş parasız bıraktı’

‘FETÖ Vietnam’da beş parasız bıraktı’

06.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘FETÖ Vietnam’da beş parasız bıraktı’

FETÖ’nün Vietnam yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla hakkında iddianame hazırlanan Çiğdem Kes-tek Kuzu, dikkat çeken bir savunma yaptı. Kuzu ifadesinde, 2006-2008 arasında kaldığı Vietnam’da örgüt tarafından kendisine maaş ödenmediğini, ailesinin gönderdiği 100 dolar ile idare ettiğini öne sürdü. İddianamede Kuzu’nun örgüt tarafından öğretmen olarak Vietnam’a götürülerek, örgüte ait okulda belletmen olarak görevlendirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Öğretmenlik yaptı

FETÖ şüphelisi Çiğdem Kestek Kuzu hakkında silahlı terör örgütüne üye olmaktan iddianame düzen-lendi. İddianamede, Kuzu’nun FETÖ’yle kurduğu organik bağa dikkat çekildi. Kuzu’nun örgüt tara-fından Vietnam’a öğretmen olarak götürüldüğü, örgüte ait bir okulda belletmen olarak görev yaptı-ğı, 2006-2008 yılları arasında kaldığı ülkede FETÖ’nün evlerinde ve yurtlarında yaşamını sürdürdüğü kaydedildi. Kuzu’nun bu sürede örgütün sohbet toplantılarında da yer aldığı bildirildi.

İddianamede, örgütün çeşitlilik ve yoğunluluk gerektiren birçok eylem ve faaliyetinde yer aldığına vurgu yapılan Kuzu’nun, Vietnam’da bulunduğu süre içerisinde kitap okuma kampı adı altında terör örgütü tarafından düzenlenen örgütsel etkinliklere katıldığı ifade edildi. Çiğdem Kestek Kuzu ise 2006-2008 yılları arasında kaldığı Vietnam’da örgüt tarafından kendisine maaş ödenmediğini ve aile-sinin gönderdiği 100 Dolar ile geçimini sağlamaya çalıştığını iddia etti. Kuzu, FETÖ’ye ait yurtta kaldığı için sohbet toplantılarına katılmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Yazarlar