Gündem FETÖ şüphelisi 3 asker adliyede

FETÖ şüphelisi 3 asker adliyede

03.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Eskişehir’de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen hafta gözaltına alınan, daha önce de açığa alınan yüzbaşı D.T. ile muvazzaf astsubaylar İ.Ç. ve H.B. sorgularının ardından dün sabah adliyeye sevk edildi.

FETÖ şüphelisi 3 asker adliyede

- Niğde’deki FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün üst düzey yöneticisi olmak suçlamasıyla 3 yıldır aranan 4 kişi, Mersin’de hücre evlerinde yakalandı. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde, örgütün “il manevi imamı” oldukları ve örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla aranan C.A, O.E, F.E. ve K.B’nin Mersin’de saklandığını tespit edildi. Ekiplerce 4 hücre evine düzenlenen operasyonda, 4 zanlı gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ile bir miktar para ile külçe altın ele geçirildi.

Haberin Devamı

- Elazığ merkezli 8 ilde, FETÖ/PDY’ye yönelik düzenlenen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin KHK ile kapatılan Elazığ İş Adamları Derneği’nin (ELGİAD) yönetim ve denetim kurulunda görev aldıkları, Gülen’in talimatıyla Bank Asya’da hesap artırımı yapan, daha önce haklarında işlem yapılan üyelere para transferi yaptıkları ve ByLock kullanıcısı oldukları tespit edildi.

- Adıyaman düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında örgütün sözde Erzurum’un Horasan ilçesi imamı R.K.’nin de bulunduğu 4 kişi yakalandı.