Gündem FETÖ suçlamasına didik didik inceleme

FETÖ suçlamasına didik didik inceleme

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de FETÖ soruşturmalarında haksız yere işlem kurulduğu iddiaları tartışma konusu olurken, TBMM’ye yapılan bir şikayet, devlet kurumlarının FETÖ suçlamalarını didik didik araştırdığını ortaya koydu.

FETÖ suçlamasına  didik didik inceleme

Diyarbakır’da yaşayan Y.M. adlı bir vatandaş, TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, bir kamu kurumunda çalışan O.A.’nın FETÖ’cülere destek olduğunu iddia etti. TBMM, başvuruyu işleme alarak, İçişleri Bakanlığı’na sordu. Bakanlık da Diyarbakır Valiliği’ne iletti.

Haberin Devamı

Valilik üzerinden TBMM’ye 28 Haziran 2018’de iletilen yazıya göre, devlet, iddiaları en ince ayrıntısına kadar araştırdı. Komisyona ulaşan yazıda, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı’nın ön inceleme başlattığı, araştırma neticesinde iddia edilen konularla ilgili olarak O.A.’nın ifadesine başvurulduğu belirtildi.

‘Bana iftira atıyor’

İddia sahibini tanımadığını ve aralarında bir olay yaşanmadığını anlatan O.A. çalıştığı kurumda yardım taleplerini tasnif ettiğini belirterek şunları söyledi: “Yardım talebinde bulunan kişilerin dosyalarını kontrol ediyorum ve mütevelli heyetine sunuyorum. Mütevelli heyetinde imza yetki bulunmuyor. Bu nedenle mütevelli heyetini baskı altına almam sözkonusu değil. Y.M.’nin iddiaları tamamen asılsız ve çirkin bir iftiradan ibarettir.” Soruşturma kapsamında devreye giren emniyet müdürlüğü ve cumhuriyet savcılığı da O.A.’nın ByLock’u olup olmadığı, Bank Asya’da hesabı bulunup bulunmadığı, çocuklarını FETÖ okullarına gönderip göndermediği gibi birçok konuyu incelemeye aldı. Detaylı tahkikatlar neticesinde somut bir sonuca ulaşılamayan O.A. hakkında FETÖ’cü olduğuna dair bir bağlantı ve bir soruşturma olmadığı belirlendi. Daha sonra ifadelerine başvurulan O.A.’nın çalıştığı kurumdaki mütevelli heyeti üyeleri “Bu kişinin bizi etkileme veya baskı altına alma gibi bir olayı mümkün değildir” şeklinde beyanda bulundu.

Haberin Devamı

Soruşturması yok

Soruşturmalar sonunda O.A. ile ilgili TBMM’ye ulaşan yazıda şöyle denildi: “Tanıklardan alınan ifadelerden, O.A.’nın kendilerini baskı altına alması veya yönlendirmesi gibi bir şeyin mümkün olmadığı ve cumhuriyet savcılığında kişinin FETÖ ile ilgili soruşturma dosyasının bulunmadığına dair yazıları üzerine; O.A. hakkında herhangi bir suç unsuru tespit edilmediğinden, ceza verilmemesi kanaatine varılmıştır.”

TBMM Dilekçe Komisyonu da, şikayetçi Y.M.’ye devletin detaylı incelemesinde suçlamaların asılsız olduğu ve ceza gerektirmediğinin ortaya çıktığını, bu aşamada yapılacak başka bir işlem de olmadığını bildirdi.