GündemFETÖ operasyonu: TSK izdivaç ablası yakalandı

FETÖ operasyonu: TSK izdivaç ablası yakalandı

27.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün TSK’daki izdivaç yapılanmasına yönelik MİT ve Emniyet’in ortaklaşa düzenlediği operasyonlarda örgütün izdivaç ablasıyla 10 şüpheli gözaltına alındı

FETÖ operasyonu: TSK izdivaç ablası yakalandı

MİT ve Emniyet tarafından terör örgütü FETÖ’nün TSK içindeki izdivaç yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda, aralarında beş muvazzaf askerin bulunduğu 10 örgüt şüphelisi bir izdivaç ablasıyla birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı’yla birlikte yaptığı çalışmalarda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde halen görev yapan bazı askerlerin terör örgütü FETÖ’nün izdivaç imamlarınca evlendirildiğini tespit etti.

‘Abla’ tespit edildi

Örgütün kriptolu yazışma programı Bylock yazışmalarının incelenmesinden elde edilen verilerde, FETÖ üyesi olduğu ve halen muvazzaf asker olarak TSK’da görev yaptığı belirlenen bazı askerlerin, 2013 ve 2014 yıllarında örgüt izdivaç imamlarınca yine örgüt içerisindeki değişik meslek gruplarından kadınlarla evlendirildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmalarda, örgüt içi evlilik olarak adlandırılan bu faaliyetlerde, “izdivaç ablası” olarak görev yapan örgüt mensubu Tuğba V. adlı kadını da tespit eden ekipler, kimlik ve adres tespitlerinin ardından dün sabah İstanbul, Sivas, Siirt, Şanlıurfa ve Kars’ta eş zamanlı operasyon düzenledi.

Baskınlarda “izdivaç ablası” olarak belirlenen örgüt yöneticisi Tuğba V. ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli muvazzaf üç astsubay, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli muvazzaf bir üsteğmen ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli muvazzaf bir teğmen eşleriyle birlikte adreslerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 şüpheli sağlık kontrolünün ardından emniyette sorguya alınırken, soruşturma dosyasında yer alan diğer örgüt şüphelilerine yönelik polisin çalışması devam ediyor.

FETÖ operasyonu: TSK izdivaç ablası yakalandı
17 ilde FETÖ baskınları

- Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında görevde bulunan ve ihraç olan asker, polis, öğretmen ile askeri okul ve polis okulu öğrencilerinin de olduğu 37 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Dün Adana merkezli 17 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla 26 şüpheli gözaltına alındı, 11’i aranıyor.

- Çanakkale’de, FETÖ’nün “mahrem askeri yapılanması”nda yer aldıkları iddiasıyla 4’ü subay, 18’i astsubay ve uzman çavuş 22 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çanakkeli merkezli 12 ilde başlatılan eş zamanlı operasyon sürüyor.

Haberin Devamı

- Malatya’da, KHK ile kapatılan Malatya Aktif İş Adamları Derneği ile bazı dernek ve vakıflarla iltisaklı oldukları, Bank Asya’ya para yatırdıkları belirlenen şüphelilerin yakalanması için 18 adrese operasyon düzenlendi ve 8 kişi gözaltına alındı.