GündemFETÖ operasyonu: 5’i polis 9 gözaltı

FETÖ operasyonu: 5’i polis 9 gözaltı

08.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonlarda aktif görevde olan 5 polis ile eski İstanbul TEM şube müdürünün de aralarında olduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.

FETÖ operasyonu: 5’i polis 9 gözaltı

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - İstanbul ve Ankara’da düzenlenen operasyonlarda aralarında ihraç 1. sınıf emniyet müdüründen, aktif komiser ve polis memuruna kadar dokuz şahıs terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak suçundan gözaltına alındı. ByLock yazışma içeriklerinde adlarının geçmesi nedeniyle gözaltına alındıkları açıklanan ihraç 1. sınıf emniyet müdürünün Ağrı ve Balıkesir İl Emniyet Müdürlükleri yapan eski İstanbul TEM Şube Müdürü Halil Karataş, bir komiser ile dört polis memurunun ise İstanbul Emniyeti kadrosunda aktif görev yapan polisler olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

14 adrese baskın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamayla duyurulan operasyon İstanbul Kaçakçılık Şube ekiplerince yapıldı. Terör örgütü FETÖ/PDY’nin gizli haberleşme programı ByLock yazışmaları üzerinde sürdürülen deşifre çalışmalarında, yazışma içeriklerinde adları geçen 14 şüpheli tespit edilip haklarında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgüt içi planlama çalışmalarında adları geçtiği belirlenen birisi ihraç 1. sınıf emniyet müdürü, biri avukat, beşi aktif emniyet personeli şüphelilerin yakalanması için önceki gün İstanbul ve Ankara’da 14 ayrı adrese baskınlar düzenlendi.

Düzenlenen baskınlarda adreslerinde bulunamayan beş şüpheli şahıstan üçünün yurt dışına çıktığı belirlenirken, 14 şüpheliden yedisinin eski polis okulu öğrencisi, birinin avukat, birinin ihraç 1. sınıf emniyet müdürü, birinin İstanbul Emniyeti’nde aktif komiser, dördünün ise yine İstanbul’da aktif polis memuru olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan isimler arasında yer alan avukat Rıdvan Keskin’in eski polis okulu öğrencisi olup, polis okulunun kapatılmasının ardından hukuk okuyarak avukat olduğu öğrenildi.

İstanbul’da görevliler

Operasyon kapsamında gözaltına alınan İstanbul Emniyeti kadrosunda görevli aktif polislerin ise Tuzla, Bağcılar ve Pendik İlçe Emniyet Müdürlükleri ile Sabiha Gökçen Havalimanı Şube müdürlüğünde görev yapan dört polis memuru ile Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan Mahmut Dündar olduğu öğrenildi.