Gündem FETÖ’den 398 kişiye yakalama kararı

FETÖ’den 398 kişiye yakalama kararı

20.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Mahrem imamlarla haberleştikleri belirlenen 345 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul’da da, TSK yapılanmasına yönelik 53 asker için gözaltı kararı verildi.

FETÖ’den 398 kişiye yakalama kararı

Türkiye genelinde FETÖ’ye yönelik başlatılan “mahrem imamlarla” ankesörlü telefonlardan ardışık aramalarla haberleştikleri tespit edilen 345 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara’da örgütün kadın yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda FETÖ üyeliğinden hakkında soruşturma ya da dava bulunan kişilerin eşleri olan kadınlarla irtibat sağladığı tespit edilen “kozmik bacı” lakaplı Yasemin Ören de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada da, 53 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı verildi.

‘Al-i Heyet’ üyesi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanması ve kamu kurumlarına sızmış kripto örgüt üyeleri ile FETÖ mensuplarının “gaybubet” olarak adlandırdığı adreslere yönelik çalışma başlatıldı ve 183 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, ankesörlü telefonlardan FETÖ mensuplarını arayarak örgüte taban oluşturmaya çalışan “Kozmik bacı” Yasemin Ören ve onunla irtibatlı kişilerin bulunduğu 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Örgütün kadın yapılanmasında etkin rolü bulunduğu ve FETÖ terör örgütü üyeliğinden hakkında soruşturma ya da dava bulunan kişilerin eşleri olan kadınlarla irtibat sağladığı tespit edilen Ören ile eşi Nihat Ören, Ankara’da saklandıkları evde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ören’in kaldığı evde yapılan aramada, döviz ve TL cinsinden yüksek miktarda para ele geçirildi. Operasyon kapsamında Ören ve eşinin yanı sıra Ören’in en fazla iletişim halinde olduğu, hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yakalama kararı bulunan Hatice Gökçe ve eşi Adem Gökçe’nin de dahil olduğu çoğu kadın 30 şüpheli gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgütün “mahrem imamları” ile ankesörlü ve kontörlü telefonlarla haberleştikleri, daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle FETÖ ile irtibatları belirlenen Jandarma Genel Komutanlığı’nda görevli 52 astsubay hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Tamamı muvazzaf şüphelilerden 30’u gözaltına alındı.

FETÖ’nün Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında İzmir merkezli başlatılan operasyonda ise İstanbul, Ankara, Manisa, Bursa ile Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 42 kentteki 183 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

Araştırma görevlisi

Örgütün hücre evlerine yapılan baskınlarda, Ege Bölgesi’ndeki FETÖ üyelerinin eğitiminden sorumlu F.D.G.’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Ankesörlü soruşturması kapsamında Samsun merkezli Erzurum, Şırnak, İstanbul, Ankara, Antalya ve Trabzon’da, kapatılan Kara ve Deniz Harp Okulu’nun 7 öğrencisinin de aralarında bulunduğu 10 zanlı yakalandı. Samsun’da FETÖ’nün asker yapılanmasında “mahrem imam” olduğu öne sürülen Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Z.S de gözaltına alındı.

Yazarlar