Gündem FETÖ’cü amirallere ömür boyu hapis

FETÖ’cü amirallere ömür boyu hapis

26.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 90 sanıklı davada, hakkında mütalaa verilen 55 sanıktan 23’ü ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı...

FETÖ’cü amirallere ömür boyu hapis

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki faliyetlere ilişkin 50’si tutuklu, 15’i firari, 90 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Haberin Devamı

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatlar ve sanık yakınları katıldı.

Davaya müdahil olan Cumhurbaşkanlığı adına avukatlar Halit Çokan, Abdullah Yörük ve Emre Arık, TBMM adına avukat Ömer Burak Barış, eski AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan’ın avukatları Samet Genç ve Hüseyin Coşkun da duruşmada hazır bulundu.

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği duruşma, yoklamanın ardından başladı.

‘Vur deyince vururum’

Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Komutanlıkta darbe girişimini yöneten, meslekten ihraç edilen eski Tuğamiral Hayrettin İmren şunları söyledi: “Hain, terörist değilim; vatansever Türk evladıyım. Genelkurmay Başkanlığı imzalı bir kağıtta yazanları uyguladım. Mahiyetimdekiler de bana uydu. Emri sorgulamadım. ‘Vur’ deyince vururum, ‘Öl’ deyince ölürüm. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.”

Haberin Devamı

Darbe girişimini yönetenler arasında yer alan, eski Tuğamiral Nazmi Ekici ise “Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum” dedi.

‘Çok üzgün ve pişmanım’

Tutuklu yargılanan eski Tuğamiral Gürel Kaynak da “Darbeye ilişkin bir katkım olmadı. Örgüt üyesi olmadım. Tesadüf ve yanlış inançlardan dolayı bunlarla bir araya geldim. Etkin pişmanlık kapsamında her şeyi anlattım. Çok üzgün ve pişmanım” diye konuştu.

Hakkında mütalaa verilen 55 sanıktan eski amiraller Hayrettin İmren ve Nazmi Ekici’nin de aralarında bulunduğu 23 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 13 sanığa da müebbet hapis cezası verildi. Heyet, ayrıca bazı sanıkların çeşitli suçlardan değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. -KOCAELİ AA

Dosyaları ayrıldı

Mahkeme Heyeti Başkanı Yusuf Sevimli, Cengiz Topel Hava Üs Komutanlığı’ndaki olaylara ilişkin aralarında eski Amiral Tezcan Kızılelma’nın da olduğu 20 kişi hakkındaki dosyanın davadan ayrılmasına, ayrıca FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu firari 15 kişinin yakalanmasının beklenmesine ve haklarında yakalandıktan sonra karar verilmesine hükmedildi.