17.04.2018 - 15:22 | Son Güncellenme:
Kullanılan malzemeler
Ezogelin çorbası, hazır olarak paket halinde satıldığı gibi hazır gıda tüketmek istemeyenler için de evde kolayca hazırlanabilen bir yemektir. Mercimek, pirinç ve bulgur gibi bakliyatlar ile birlikte nane, tuz ve pul biber gibi baharatlar ezogelinin temel malzemelerindendir. Bunların yanında un, biber salçası ve tereyağı da ezogelin çorbasının olmazsa olmazlarındandır.
Hazırlanışı
Tencerenizde tereyağını eriterek ezogelin çorbasının yapımına başlayabilirsiniz. Ardından soğan ve sarımsakları kavurmalısınız. Artık sırada bakliyatlar var. Mercimek, bulgur ve pirinci de tencereye koyup karıştırdıktan sonra su ve baharatları ekleyerek kaynamaya bırakabilirsiniz. Bu tenceredekiler kaynarken bir başka tencereye biraz ay çiçek yağı koyun. Yağınız yeterince ısındığında un ve salçanızı da ekleyin. Burada da baharat kullanabilirsiniz. Kaynamaya bıraktığınız tencere hazır olduğunda iki tencereyi birbirine karıştırıp bir süre daha ateşte beklettiğinizde çorbanız hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Ezogelin çorbası için güzel bir sos tarifi
Ezogelin çorbası üzerine eklenen soslarla birlikte daha lezzetli hâle gelebilmektedir. Farklı soslarla süslenebilen ezogelin çorbasına yakışan soslardan bir tanesi tereyağlı naneli sostur. Hazırlaması oldukça kolay olan bu sos için öncelikle tereyağın tavaya konup erimesi beklenir. Yeterince bekledikten sonra nanenizi ilave edip sosu çorbanız üzerinde gezdirebilirsiniz.
Ezogelin çorbasının kalori miktarı ne kadar?
Günlük hayatta yediğimiz yiyeceklerin kalorilerine çoğu zaman dikkat etmeye çalışıyoruz. Özellikle fazla kilolarından rahatsız insanların bu duruma dikkat etmesi hayli önemli… Peki, ezogelin çorbasının kalori miktarı ne kadar? Ezogelin çorbasının içerisinde yer alan malzemeler, özellikle bakliyatlar besleyici değeri yüksek besinlerdir. Ortalama bir porsiyon (210 gr) ezogelinin yaklaşık olarak 95 kcal içerdiği hesaplanmıştır. Ezogelin çorbası içerdiği bakliyatlardan dolayı bu kalorilerin büyük kısmını karbonhidratlarla sağlamaktadır.