GündemEylem hazırlığındaki DHKP-C'ye operasyon yapılıyor

Eylem hazırlığındaki DHKP-C'ye operasyon yapılıyor

09.03.2016 - 16:57 | Son Güncellenme:

PKK ve PYD'nin DHKP-C, MLKP ve SYKP gibi yasa dışı sol terör örgütlerle başta büyükşehirler olmak üzere çoğu yerde eyleme hazırlandığı yönündeki bilgiler üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Eylem hazırlığındaki DHKP-Cye operasyon yapılıyor

Bölücü terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin başta DHKP-C olmak üzere yasa dışı sol örgütlerle büyükşehirlerde eylem hazırlığında olduğu bilgisi üzerine güvenlik güçleri geniş çaplı operasyonlar düzenliyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, PKK ve PYD'nin DHKP-C, MLKP ve SYKP gibi yasa dışı sol terör örgütlerle başta büyükşehirler olmak üzere çoğu yerde eyleme hazırlandığı yönündeki bilgiler üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.

Örgütlerle ilgili istihbarat ve izleme ağını genişleten güvenlik güçleri, başta İstanbul olmak bazı illerde çalışma başlattı. Bu kapsamda İstanbul'da dün gece saatlerinde terör örgütü DHKP-C'ye yönelik operasyon düzenlenmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu Okmeydanı'nda, "DHKP-C terör örgütü Türkiye merkezi" olarak ifade edilen Gençlik Federasyonuna operasyon düzenlemişti. Çok sayıda özel harekat polisinin görev aldığı, zırhlı araç, TOMA ve helikopter destekli operasyona, itfaiye ekipleri de katılmıştı.

Haberin Devamı

Daha önce de çok kez operasyon düzenlenen binanın bulunduğu Piyalepaşa Caddesi ve çevre sokaklarda zırhlı araçlar ve TOMA'larla geniş güvenlik önlemi alınarak çelik kapıları ve üst katlarında demir parmaklıklar olan 4 katlı yapının camlarına itfaiye aracının merdivenini kullanarak çıkan özel harekat ekipleri binaya girmiş, 3'ü 18 yaşından küçük 6 zanlı gözaltına alınmıştı.

Operasyon sırasında polis ekiplerini engellemek için çaba gösteren zanlıların, binadaki çok sayıdaki örgütsel dokümanı yaktığı öğrenilmişti.

Bu arada, terör örgütleri PKK ve MLKP ile büyükşehirlerde ortak eylem kararı aldığı öğrenilen DHKP-C'ye yönelik söz konusu operasyonların artarak devam edeceği öğrenildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİSTESİNDE

Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliğinin terör örgütü listesinde yer alan DHKP-C, nihai amacını, "Türkiye'de mevcut anayasal düzeni yıkmak" olarak açıkladı.

Emniyet kaynaklarına göre, eylemleri nedeniyle yurt dışında birçok ülkede kırmızı bültenle aranan DHKP-C'nin elebaşısı Dursun Karataş'ın 11 Ağustos 2008'de ölümünün ardından, örgütte liderlik sorunu ortaya çıktı. 2014'te yurt dışında yakalanan Hüseyin Fevzi Tekin, örgütün yeni elebaşısı olarak görüldü.

DHKP-C yöneticileri, Almanya, Belçika, İtalya, Hollanda ve Yunanistan gibi Avrupa ülkelerinde örgüt adına faaliyetler sürdürdü.