GündemEv alamadan komşu oldular

Ev alamadan komşu oldular

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan Dumankaya İnşaat’ın yarım kalan projeleri binlerce mağdur yarattı. Dumankaya mağdurları, seslerinin duyulmasını istiyor.

Ev alamadan komşu oldular

HABER ARAŞTIRMA

Haberin Devamı

FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyum Dumankaya İnşaat’ın yarım kalan projeleri binlerce mağdur yarattı. İstanbul Sancaktepe’de yapımına başlanan ‘Adres Sancak’ projesinden ev almak için bankadan kredi çekenler, projenin durmasıyla sıkıntıya girdi. Biraraya gelip seslerini duyurmaya çalışan Dumankaya mağdurları, “Evlerimizi alamadan komşu olduk” diyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüyle ilişkili olduğu iddiasıyla birçok firma incelemeye alındı. Bu firmalardan biri de inşaat şirketi Dumankaya idi. Sahipleri tutuklandıktan sonra kayyum atanan şirketin projelerine para yatıranlar projelerin durmasıyla büyük şok yaşadı.

Sayı 10 bini buluyor

Sayıları aileleriyle beraber 10 bini bulan mağdurlar, sorunlarına aylardır herhangi bir çözüm üretilemediğini söylüyor. Milliyet’e konuşan ‘Dumankaya zedeler’, firmayı darbe tarihine kadar güvenilir olarak gördükleri için borçlanarak ev almaya giriştiklerini ama gelinen noktada sadece kredi borçlarıyla karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Mağdurlar arasında sahip oldukları evi de kaybedip kiracı durumuna düşenler de var.

Haberin Devamı

“Tek atımlık kurşunum vardı, onu da attım. Bütün mal varlığımı oraya aktardım, şimdi ise ne olacağı belirsiz” diyen Ersin Hoşgenç, Adres Sancak projesinden 1+1 ev almış ama proje temel kazısı aşamasında kalmış. Büyük futbol takımlarına sponsor olacak kadar büyük bir firma olduğu için projeden ev alırken güven duyduklarını anlatan “Evleri uygun fiyata aldığımız söylenerek bu yapıya destek olmak için para yatırdığımız imasına maruz kaldığımız oldu. Oysa ki firmanın sahibini o geceden sonra eli kelepçeli görene kadar tanımıyorduk. Aldığım 1+1 ev için ihtiyaç kredisi çektim. 220 bin lira ödeme yapmıştım. Çektiğim krediyi ödeyebilmek için annemin emekli maaşına el koydum. Hayat enerjimiz düştü. Kayyum atanması bize güven vermişti, fakat uzun süredir cevap alamıyoruz. 18 aydır firmanın çalışanları maaş almaya devam ediyor. Yeni projeleri yok. Müdüründen çaycısına yüzlerce insan ne yaparak para kazanıyor, bunun açıklaması yok. En büyük korkumuz şirketin iflas etmesi. Ederse tamamen ortada kalacağız.”

Haberin Devamı

‘Kirada oturuyoruz’

Bir diğer mağdur Tuğba Topçu da, evlilik arefesinde arabasını satarak projeye katıldığını ifade ederek şu an eşiyle birlikte kirada oturduklarını söylüyor:

“Bankaya kredi borcum var, iki kez protokol yaparak borcu dondurabildim. Üçüncü protokolden ise emin değilim. Yeni yatırım yapamıyorum, geleceğim iptek altında. Eğer 2 sene önce bu işe girseydik şimdi evimizde oturuyor olacaktık. Bizse evimizi almadan önce komşularımızla tanıştık. Ev almadan komşu almış olduk. Projeden çok sayıda daire alanlar var, yurt dışında yaşarken buraya gelmek için yatırım yapanlar var.”