Gündem Eski valinin eşine ev hapsi

Eski valinin eşine ev hapsi

06.11.2018 - 09:22 | Son Güncellenme:

Konya merkezli 26 ilde, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan askeri personele 'mahrem imamlık' yaptıkları öne sürülen 56 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan daha önceki operasyonlarda gözaltına alınan ve etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle FETÖ ile irtibatları tespit edilen 2 üsteğmen, 4 teğmen 6 astsubay olmak üzere 7'si aktif görevde 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul'da FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı ByLock kullanıcısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 23 şüpheliden 17'si tutuklandı. Hakimlik serbest bırakılan 6 şüpheli arasında bulunan, eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın eşine de ev hapsi cezası verdi.

Eski valinin eşine ev hapsi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önceden gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ve yapılan çalışmalar doğrultusunda, örgütün TSK'daki personele 'mahrem imamlık' yaptıkları ileri sürülen 56 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt adına faaliyette bulunmak, örgüt adına hizmet yüklenmek, örgüt kapsamında kadrolaşmak' suçlaması yöneltilen şüphelilerin yakalanması için operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Konya merkezli 26 ilde eş zamanlı yürütülen operasyonlarda 17 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polis diğer şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Konya'da gözaltına alınan ve öğretmen olduğu belirtilen Mehmet K.'nin kız kardeşinin kimliği ile yakalandığı belirtildi. Polis, aynı evde bulunan ve Van Emniyet Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ananan eşi Rukiye K.'yi de gözaltına aldı.

Şüphelilerin örgüt içerisinde genel müdür, müdür, müdür yardımcısı, öğretmen, ümitçi, ser doktor, doktor, şehir dışı talebe mesulü gibi pozisyonlarda görev aldığı belirtildi.

JANDARMA GENEL KOMTANLIĞI'NDA FETÖ OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında, 7'si muvazzaf 12 zanlı hakkında gözaltı kararı alındı.

Haberin Devamı

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmalarda daha önce gözaltına alınıp etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerin itirafları doğrultusunda 12 zanlı hakkında daha soruşturma başlatıldı.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2'si üsteğmen, 4'ü teğmen ve 6'sı astsubay 12 kişinin yakalanması için operasyon düzenledi.

Operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilecekleri bildirildi.

Şüphelilerden 7'sinin halen aktif görevde bulunduğu, diğerleri hakkında daha önce idari işlem uygulandığı öğrenildi.

ESKİ VALİNİN EŞİNE EV HAPSİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 23 şüpheliden 17'si tutuklanırken, diğer 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri kapsamında ev hapsi kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ/PDY'nin şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullandığı ve içerik yazışmaları bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 29 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten savcılık, 6 şüphelinin emniyetten serbest bırakılmasına karar verdi. Savcılık, aralarında FETÖ'den 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan eski Rize ve Çorum Valisi Nurullah Çakır'ın eşi, görevli öğretmen ve avukatların da bulunduğu 23 şüpheliyi ise tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 17'sinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik aralarında eski valinin eşinin de bulunduğu diğer 6 şüphelinin ise eşleri FETÖ'den tutuklu olduğu için adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Adli kontrol hükümleri kapsamında, serbest bırakılan şüphelilere ev hapsi olarak bilinen ''konutunu terk etmeme'' şartı getirildi.

Geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı oldukları iddiasıyla 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonda, eski vali Nurullah Çakır'ın eşi dahil 29 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Diğer 21 şüpheli ise firari olarak aranıyor.