Gündem Erdoğan muhalefeti eleştirdi: Suç ortağı arayan para kulesine baksın

Erdoğan muhalefeti eleştirdi: Suç ortağı arayan para kulesine baksın

27.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toptantısı’nda CHP’yi eleştirerek “Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Çıkmışlar ‘suç ortaklığından’ bahsediyorlar. Suç ortağı arayanlar, nereden geldiğini açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar” dedi

Erdoğan muhalefeti eleştirdi: Suç ortağı arayan para kulesine baksın

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

KUTUPLAŞTIRICI SİYASET: AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar asla gerilim siyaseti gütmedi. Tam tersine AK Parti Türkiye’de kutuplaştırıcı, kamplaştırıcı, ayrıştırıcı siyasetin her zaman hedefi ve mağduru olmuştur. Bizim siyasette yumuşama, muhataplarımızın ifadesiyle normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Sıkılı yumrukları açacak, hançerleri kınına koyacak, dilini, söylemini, siyaset tarzını düzeltecek olan, yani yumuşaması, normalleşmesi gereken muhalefettir. Bizim son 1 yılda üst üste yaşanan üç seçim sebebiyle artan siyasi tansiyonu düşürmek için attığımız adımları kimse yanlış anlamasın. 

İTTİFAK OLMAZ: İktidar partisiyle ana muhalefet partisi arasında uzlaşma, normalleşme/yumuşama olur ama siyasi ittifak olmaz. Zira siyasetin de, demokrasinin de, çok partili sistemin de fıtratına aykırıdır. Biz de zaten böyle bir çaba içinde değiliz. Bir defa şunu kimse unutmasın: Biz 22 yıldır kimi zaman yalnız kimi zaman da samimi dostlarımızla bu yolu yürüyoruz. Bu 22 yıl boyunca CHP’den hoşgörü de nezaket de görmedik. İstiyoruz ki CHP gerilim siyasetini artık bıraksın, normalleşsin, milli iradeyle barışsın ve bundan da milletimiz, demokrasimiz kazançlı çıksın. 

Haberin Devamı

UYSAL KOYUN DEĞİLİZ: Diyaloğa şans tanıma arzumuz; partimize, hükümetimize ve Cumhur İttifakı’na yönelik hadsizlikleri kabulleneceğiz; edepli olmamız, edepsizliğe göz yumacağımız anlamına gelmez. Yumuşak başlıyız ama boynu çekilecek uysal koyun da değiliz. Çıkmışlar ‘suç ortaklığından’ bahsediyorlar. Suç ortağı arayanlar kendilerini fazla yormasın, nereden geldiğini ve halen nereye gittiğini tam olarak açıklayamadıkları para kulelerine baksınlar. 

SİNEYE ÇEKMEYİZ: Muhalafetten de yapıcı davranmalarını, asgari siyasi nezakete uymalarını, eski alışkanlıklarını terk ederek normalleşmelerini bekliyoruz. Diyalog süreci parti içi iktidar kavgasına kurban edilmemelidir. Muhalefetten gelecek her türlü müspet eleştiriye de açığız ama eleştiri sınırlarını aşan yakışıksız ifadeleri de sineye çekmeyiz. Cevabımızı misliyle vermekten geri durmayız. 

Haberin Devamı

OYUNUN FARKINDAYIZ: 15 Temmuz darbe girişimine karşı şehitlerimizin fedakârlıkları üzerinde yükselen Cumhur İttifakı, Türkiye’nin bekasının teminatı olmuştur. 8 yıldır ülkeye hizmet mücadelesini aynı hissiyatı taşıdığımız, ülkemiz, milletimiz adına aynı duyguları paylaştığımız yol arkadaşımız, ittifak ortağımız MHP ile omuz omuza yürüyoruz. Cumhur İttifakı’nın herhangi bir üyesine yapılan saldırı, doğrudan doğruya Cumhur İttifakı’nın birliğine, bütünlüğüne, insicamına yapılmıştır. Biz bu saldırılara eyvallah demeyiz, geçit vermeyiz. Oynanan oyunun da farkındayız. 

TUZAĞA DÜŞMEYECEĞİZ: Gerek Sayın Devlet Bahçeli gerekse şahsım, yapılan saldırıları, fitne çabalarını, o saldırıların arkasındaki aklı, maksadı ve karanlık odaları gayet net görüyoruz. Bunların meselesi MHP’den ziyade Türkiye’nin güvencesi olan Cumhur İttifakı’dır. Allah’ın izniyle bu tuzağa düşmeyeceğiz. Şunu herkes zihnine adeta mıh gibi kazısın; 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı sapasağlam ayaktadır. Cumhur İttifakı olarak sarsılmadan yolumuza devam edeceğiz. 

Haberin Devamı

Beştepe’de 50 dakikalık zirve

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü. Beştepe’deki zirve, her iki liderin Cumhur İttifakı’nın önemine vurgu yapan mesajlarının ardından geldi. Siyasette yumuşama ve normalleşme açıklamalarının ardından beklenen Erdoğan-Bahçeli buluşması dün gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşme sonrası resmi bir açıklama yapılmadı. İki lider, Bahçeli’nin “siyasette yumuşama” konulu açıklamalarından sonra ilk defa yüz yüze görüşmüş oldu. Dünkü zirve, Erdoğan ve Bahçeli’nin 2024 yılındaki 4. görüşmesi olarak kayıtlara geçti. Cumhur İttifakı’nın iki lideri son olarak 10 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmüştü. - ANKARA Milliyet

Lübnan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile telefonda görüştü. Görüşmede; Erdoğan, çok geç olmadan uluslararası toplum ile İslam dünyasının bölgesel ve küresel barışı tehdit eden İsrail’e ‘artık yeter’ demesi gerektiğini belirtti. ● ANKARA Milliyet