Gündem Astana'da Gazze mesajı: Erdoğan'ın dikkat çektiği tehlike

Astana'da Gazze mesajı: Erdoğan'ın dikkat çektiği tehlike

04.07.2024 - 09:41 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Astana'da temaslarını sürdürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için geldiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ikili temasları kapsamında Moğolistan Cumhurbaşkanı Khurelsukh ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konakladığı oteldeki görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

ERDOĞAN'DAN GAZZE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Katar ikili ilişkileri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, Lübnan’a yönelik İsrail tehdidi, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail saldırganlığının bölgeye yayılmasının tehlikeli olduğunu, İslam dünyası başta olmak üzere uluslararası toplumun buna izin vermemek ve İsrail’i durdurmak için bir an önce adım atması, ortak çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’deki insani krizin çözülmesi ve bölgeye yardımların kesintisiz ulaştırılması için gayretlerin artırılmasının önemli olduğunu, bu konuda Türkiye’nin çabalarını artırarak devam ettirdiğini söyledi.

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

ÇİN DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Astana'daki ikili temasları kapsamında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

Erdoğan-Şi Cinping görüşmesine ilişkin İletişim Başkanlığı'ndan şu açıklama yapıldı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Çin ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya Savaşı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları, küresel ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin her alanda geliştirilmesi için atılan adımların artarak devam etmesinin hedeflendiğini, bunun iki ülkeye de kazandıracağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna-Rusya Savaşı ile İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel düzeyde yayılma tehlikesinin son derece önemli olduğunu, buna karşı uluslararası toplumun etkin tedbirler alması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

ERDOĞAN, LUKAŞENKO İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Astana’da temasları kapsamında Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya geldi. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Türkiye ile Belarus ikili ilişkileri, Ukrayna-Rusya savaşının etkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Ukrayna-Rusya arasında devam eden savaşı durdurmak için atılması gereken adımlar bulunduğunu, sağlam bir barış zemini inşa edilmesi halinde savaşın durdurulabileceğine inandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin barış için çaba göstermeye devam edeceğini, bu konuda her iki tarafla samimi temasların süreceğini belirtti.' ifadeleri kullanıldı.

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

AİLE FOTOĞRAFI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana’da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Haberin Devamı

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

Astanada Gazze mesajı: Erdoğanın dikkat çektiği tehlike

Yazarlar