27.04.2018 - 15:54 | Son Güncellenme:
Lahmacun tarifi
Lahmacun tarifi için malzemeler
Hamuru için;
Kıymalı harç için;
Lahmacun nasıl yapılır?
Lahmacunun ilk önce hamurunu hazırlamakla işe koyulun. İlk adım olarak mayayı ılık su yardımı ile karıştırarak eritin. Daha sonra derin bir kap alın ve içerisine sıvıyağ, un, tuz ve mayayı koyun. Daha sonra içerisine su ve süt ekleyip yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz bu hamurun üstünü kapatıp mayalanması için beklemeye alın.
İkinci adımda kıymalı iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için ilk önce domateslerin kabuğunu soyup, soğan, sivri biber, sarımsak ve maydanoz ile birlikte mutfak robotu yardımı ile incecik oluncaya dek içinden geçirin. Harcın içerisine kıyma, toz biber, pul biber, rendelediğiniz domates, tuz, sıvı yağ ve salçayı ekleyip tekrar hep birlikte robottan geçirin.
Mayaladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde veya istediğiniz büyüklükte parçalar kopartın. Kopardığınız parçaları teker teker tepsi içerisine dizin ve üzerlerini kapatıp beklemeye alın. Daha sonra bu parçaları unlu bir zemin üzerine oval veya yuvarlak olacak şekillerde açma işlemine başlayın. Daha sonra açtığınız bu parçaları yağlı kâğıt üzerine koyup üzerine hazırladığınız kıymalı iç harcı yaymaya başlayın.
Son olarak hazırladığınız lahmacunu yağlı kâğıdı ile birlikte tavaya yerleştirin. Tavanın kapağı kapalı olacak şekilde hamur kıvamını alana dek pişirmeye devam edin.
İstediğiniz kıvama ulaştıktan sonra yağlı kâğıdı kaldırın ve şekli bozulmadan pişirmeye devam edin. Bütün parçaları teker teker bu işleme sokup bitene kadar devam edin.
Hazırladığınız bu lezzetli lahmacunu, marul, maydanoz, soğan, domates, limon, salata veya ayran gibi bir içecek eşliğinde servis edebilirsiniz, afiyet olsun.