01.05.2018 - 12:23 | Son Güncellenme:
MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Çorbamızı hazırlarken ilk olarak mantarların iyice temizlenmesi en önemli adımdır. Daha sonra temizlenen mantarlar küçük küçük kesilir fakat bunun da ayarlanması lazım çünkü mantar kaynatıldığında kavurulduğunda kızartıldığında vs. suyunu bırakır ve oldukça küçülür. Ardından tencereye sıvı yağ koyulur ve mantarlar içine atılır. Mantarlar suyunu çekene kadar kavurulması gerekmektedir. Kavurulmuş mantarın üzerine un eklenir ve bu esnada kavurulmaya devam edilmelidir. Bir yandan tencere karıştırılırken diğer yandan yavaş yavaş su eklenir. Orta ateşte karıştırarak kaynatılmaya devam edilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır ve bu esnada 10 dakika daha kaynatılır. Karışım ocaktan alınmadan önce içerisine krema (veya süt), tuz ve karabiber atılarak iyice karıştırılır. Ve çorbamız hazır! Afiyet olsun.
MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Mercimek çorbası yapmak için ilk önce soğan küçük küçük (yemeklik) doğranır ve yağ ile birlikte kavurulur. Daha sonra salça ile toz biber eklenir ve kavurulmaya devam edilir. Yıkanan mercimekler eklenir ve karışım ile birlikte biraz sotelenir. Mercimek blenderdan geçirilir ve kıvamı koyu olduysa kıvamı tutturulana kadar sıcak su eklenir. Son olarak tuz ve isteğe bağlı baharatlar eklenerek bir-iki kez daha karıştırılır ve ocaktan alınır. Çorbamız hazır, afiyet olsun.
SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Sebze çorbası için kerevizlerin kabukları soyulur ve saplarını da olacak şekilde iri iri doğranır. Havuç, kapya biber, yeşil biber, soğan, patates ve sarımsaklar temizlenip iri olacak şekilde doğranır. Daha sonra maydanoz ve fesleğen saplarıyla birlikte doğranır. Domateslerin de kabukları soyulup doğrandıktan sonra diğer tüm sebzeler ile birlikte iyice karıştırılır. Sebze karışımına 100 mililitre zeytinyağı, tuz ve karabiber eklenerek tatlandırılır, bunlar bir fırın tepsisine yayılır. Tepsideki sebzeler fırında hafifçe yumuşadıktan ve renklerini aldıktan sonra (yaklaşık 10 dakika) sebzeler kontrol edilir ve karıştırılır. Kalan zeytinyağı (150 mililitre) tencereye konulur ve ısıtılır. Fırından çıkarılan sebzeler ve acı kuru biber tencereye eklenir. Tencereye içme suyu konulur ve iyice pişene kadar (30-35 dakika) ocakta tutulur. Pişmiş sebzeler blenderdan geçirilir ve kıvam tutmadıysa kıvamını alana kadar su ilavesi yapılır. Sebze çorbamız hazır! Afiyet olsun.