Gündem Emir subayının FETÖ bağlantısını biliyormuş!

Emir subayının FETÖ bağlantısını biliyormuş!

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde zorla Akıncı üssüne götürülen Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi, arabada kafasına silah doğrultan eski Konya Jandarma Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş’e yönelik istihbarat kaynaklarından FETÖ bağlantısı olduğuna yönelik bilgi geldiğini anımsadığını, darbe teşebbüsünün bu örgütle bağlantılı olduğunu o anda anladığını söyledi.

Emir subayının FETÖ bağlantısını biliyormuş

Mendi, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Akıncı Üssü davasının duruşmasına müşteki sıfatıyla katıldı.

Haberin Devamı

8 yıl yanındaydı

15 Temmuz gecesi emekli Tümgeneral Burhanettin Aktı’nın kızının Gazi Orduevi’ndeki düğününe, eşi ve yanında emir Astsubayı Aytaç Oğuz ile gittiğini belirten Mendi, nikâhın ardından Genelkurmay Başkanlığı önünde silah sesleri duyulduğu, çatışma çıktığı bilgisinin kendisine gelmesi üzerine yaptığı telefon trafiğini anlattı. Mendi, salonun önünde aracını beklerken durumu sorduğu dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın da net bilgisinin olmadığını anladığını söyledi.

Makam aracına yanaşırken sivil giysili emir subayı Murat Yılmaz’ın kendisinden arabaya binmesini istediğini kaydeden Mendi, “Yaklaşık 8 yıl emir subaylığımı yapan birisinin bu çetenin içerisinde olduğu, yalan söyleyeceği ve ihanet içinde olacağı o an aklıma bile gelmedi” dedi. Arabaya bindikten sonra eğitim elbiseli, silahlı halde Ermiş’in sol arka kapıdan yanına bindiğini anlatan Mendi, “’Bu halin ne, Konya’dan buraya niye geldin bu kıyafetle, gecenin bu saatinde bu kıyafetin anlamı nedir?’ diye sorular sordum. Kendisi, Akıncılar’da bana bilgi verileceğini, birliklerin faaliyete geçtiğini, darbe yapıldığını ifade ederek Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın da bu işin içinde olduğunu, beni de aralarında görmek istediklerini söyleyince büyük bir tepki gösterdim. ‘Siz çete misiniz, eşkıya mısınız?’ diye bağırınca, kendileriyle birlikte olmayacağını anlayan Ermiş, silahını doldurup kafama doğrulttu. ‘Allah belanızı versin’ deyince Ermiş, “Tabancayı sürekli kafamda tuttu. O arada Yılmaz’a da ‘8 yıldır yanımda yılan beslemişim. Sen de bu çetenin içindeymişsin, yazıklar olsun. Allah belanızı versin’ dedim. Timurcan’a da, ‘vurursan vur’ dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

O sırada darbe öncesi Ermiş’e yönelik istihbarat kaynaklarından FETÖ bağlantısı olduğuna yönelik bilginin aklına geldiğini vurgulayan Mendi, darbe teşebbüsünün bu örgütle bağlantılı olduğunu anladığını söyledi.