GündemEbola Virüsü nedir?

Ebola Virüsü nedir?

16.10.2014 - 11:43 | Son Güncellenme:

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 4. Risk Grubu Patojen olarak kabul edilen Ebola virüsünün Şimdiye kadar tanımlanmış 3 çeşidi vardır. Ayrıntılar haberimizde...

Ebola Virüsü nedir

Sudan, Reston ve Fildişi Kıyısı. Bu virüsler viral hemorajik ateş şeklinde ciddi hastalık formlarına yol açar. Deri döküntüleri, kanama, yüksek ateş ve ishal gibi sağlığı tehdit eden şeylere yol açan virüs kontrol altına alınmaz ise salgın halinde görülür.

Salgından en çok etkilenen ülkelerden Sierra Leone'un Maliye Bakanı Kaifala Marah, Ebola ile mücadele etmek için 1 milyar dolara ihtiyacı olduklarını dile getirdi.Virüs kişilerin vücut sıvılarıyla diğer insanlara bulaşabiliyor. Ayrıca, klozet, cinsel ilişki, tükürük, öksürük gibi etkenler de virüsün bulaştığı diğer yollar.

İSTANBUL'DA EBOLA VİRÜSÜ ŞOKU!

Haberin Devamı

Ebola şimdiye kadar yaklaşık 4 bin kişinin ölümüne yol açtı. Primatlarda da rastlanan hastalık, BBC’de yayınlanan bir habere göre Orta Afrika’da 5 binin üzerinde gorilin de ölmesine neden oldu. İsmini 1976'da ilk olarak rastlandığı Zaire'deki Ebola nehrinden alan hastalık Batı Afrika'nın sınırlarını aşarak diğer kıtalara yayılmaya başlıyor.

Yabancı uyruklu bir kadının dün akşam saatlerinde Ebola virüsü şüphesiyle Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılması bu ölümcül hastalığı yeniden gündeme getirdi. Hasta, karantinaya acilinde muayene edildi.

Edinilen bilgiye göre o sırada Türk hava sahası üzerinden geçen bir uçakta yolcu olarak bulunan kadın ateş yükselmesi ve mide bulantısı yaşayınca uçak ebola şüphesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. İstanbul Valiliği, Ebola virüsü şüphesiyle Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan Burkina Faso uyruklu 22 yaşındaki Balkıssa Dene’ye "sıtma" teşhisi konulduğunu duyurdu.

HASTANE ÖNÜNDE HAREKETLİ DAKİKALAR YAŞANDI

Ebola Virüsü nedir

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"15.10.2014 Pazartesi günü saat 17.00 sularında, Fildişi Sahili vatandaşı bir kadın hasta Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurmuştur. 25.09.2014 tarihinde Ülkemize giriş yapmış olan hasta Batı Afrika ülkelerinden gelmesi ve yüksek ateşi olması sebebi ile aksi ispatlanıncaya kadar Ebola şüpheli vakası olarak değerlendirilerek, muayene edildiği Acil Servis bölümünde tedbir amacıyla kısa süreliğine hizmete ara verilmiş, içeride bulunan hastaların tedavisine ve çok acil hastaların kabulüne devam edilmiştir. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya sıtma teşhisi konmuş ve enfeksiyon servisine yatırılarak tedavisine başlanmış olup saat 01.00’dan itibaren Acil Servisin bütün bölümleri hizmete açılmıştır.

EBOLA VİRÜSÜN ELEKTRON MİKROGRAFI

Ebola Virüsü nedir