20.01.2018 - 10:55 | Son Güncellenme:
EBA, modüllerden oluşur. Bu modüller; videolar, ders kitapları, yarışmalar ve dergilerdir. Öğrenciler ve öğretmenler EBA üzerinden çalışmalarını yayınlayarak, diğer kullanıcıların da ulaşmasını sağlayabilirler. EBA girişi yapılarak, dönem içerisinde başlayacak kurslar için başvuru işlemleri de tamamlanabilir.
EBA KURS HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.
EBA’YA NASIL GİRİŞ YAPILIR?
EBA girişi, eba.gov.tr internet sitesi üzerinden gerçekleştirilir. Giriş için e-Okul bilgileri dışında; EBAKOD, Mebbis bilgileri ve açık öğretim bilgileri kullanılabilir. Giriş yapılmadan sunulan tüm içeriğe ulaşılamaz. EBA girişi sonrasında kurs başvurusu da yapılabilir.
EBA KURSLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?
EBA kurs başvurularını; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan resmi/özel ortaöğretim okulları, resmi/özel ortaokullar, özel okullar ve açık öğretim okullarında okuyan öğrenciler, mezun durumunda olanlar başvuru yapabilir.
Örgün öğretim öğrencileri e-Kurs şifrelerini okullarından alarak, başvuru yapabilirler. Özel öğretim öğrencileri, ilçe kurs merkezinden şifre alıp başvurularını tamamlayabilir. Açık öğretim öğrencileri de halk eğitim merkezinden e-Kurs şifrelerini temin ederek, başvuru işlemlerini yapabilirler.
2017-2018 EBA KURS BAŞVURU TARİHLERİ
EBA kurslarında birinci dönem, 14 Ocak’ta sona erdi. İkinci dönem kursları için başvurular 7-18 Şubat tarihleri arasında alınacak ve kurslar 3 Mart’ta başlayacak. Yaz dönemi kurs başvuruları 18-24 Haziran tarihleri arasında alınacak ve dersler 2 Temmuz’da başlayacak.
EBA kursları için sınıfın mevcudu 20’den fazla ve 10’dan az olamaz. Öğrenci sayısı 20’yi geçerse, ikinci sınıf açılabilir. Kurs için tek sınıf açılmışsa, sınıf kapasitesi göz önünde bulundurularak sınıf mevcudu 25’e kadar çıkartılabilir.
EBA KURS MODÜLLERİ
EBA, farklı modüllerden oluşur. Bunlar; kitap, dergi, video, ses kaydı, haber ve yarışmadır. Kitap modülünde; öğrencilerin derslerine yardımcı kitapların e-Kitap ve PDF halleri bulunur. Haber modülünde; öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar, kontrolden geçirilerek yayınlanır. Dergi modülünde; öğrencilerin ilgisine yönelik eğitim, kültür ve bilim dergileri bulunur. Video modülünde ise; belgesel, kişisel gelişim, mesleki eğitim ve rehberlik videoları yer alır.