GündemE-Okul karne notu sayfası erişime kapatıldı! E-okul VBS girişi

E-Okul karne notu sayfası erişime kapatıldı! E-okul VBS girişi

29.05.2017 - 09:41 | Son Güncellenme:

E-okul karne notu sorgulama sayfası MEB tarafından erişime kapatıldı. E-okul üzerinden karne notlarını öğrenmek isteyen adaylar bu sabah saatlerinden itibaren not sayfasına ulaşamadı. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala MEB tarafından E-okul karne notu sayfası erişime kapatıldı. Öğrenciler sadece devamsızlık durumlarını öğrenebilecek.

E-Okul karne notu sayfası erişime kapatıldı E-okul VBS girişi

E-Okul Veli Bilgilendirme Servisi, resmi ve özel ilköğretim okullarında okuyan öğrencisi bulunan veliler için hazırlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir.

Haberin Devamı

E-OKUL KARNE NOTU SAYFASI ERİŞİME KAPATILDI!

Okulların kapanmasına kısa bir süre kala MEB e-okul üzerinden karne notlarını sorgulamak isteyen öğrencilerin not sayfasına erişimini engelledi. Adaylar karne alacakları tarihe kadar notlarını göremeyecek

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Yaz aylarının yaklaşması ile beraber tüm öğrencileri E-Okul üzerinden karne notlarını öğrenmetelaşı sarmış durumda. Tüm öğrenciler ders bırakmamak adına yılsonu başarı puanlarını hesaplamak ve yaz tatili planlarını ona göre çok daha rahat bir şekilde yapmak istiyorlar. Öğrenciler derslerinde aldıkları notlara göre takdir mi yoksa teşekkür mü alacaklarını E-Okul ’da bulunan takdir – teşekkür hesaplama robotu sayesinde kolayca yapabiliyorlar.

Haberin Devamı

E Okul Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. Sisteme girildiğinde aşağıdaki bilgiler öğrenilebilir:

  • Duyurular: Okul yöneticileri ya da öğretmenler tarafından size ulaştırmak istenilen duyurular yer almaktadır Bireysel bazda ya da toplu duyurular
  • Ders Programı: Ders programı, ders başlangıç ve bitiş saatleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,
  • Devamsızlık Bilgileri: Dönem içinde özürlü ve özürsüz devamsızlıklar
  • Not Bilgileri: Öğrencinin okulda aldığı sınav, proje ve performans belirlemeye yönelik çalışmalarla ilgili puanlar
  • Sınav ve Proje Bilgileri: Öğrencinin hangi dersten ne zaman sınav olacağı ve projesini teslim edeceği tarihler

Okullar çok kısa bir süre sonra kapanacak. Okulların kapanmasına az bir vakit kala öğrencilerin sınavlarında aldıkları sonuçlar da sisteme yansımaya başladı. Bundan sonra öğrenciler tarafından en çok merak edilen şey aldıkları notlara göre takdir mi yoksa teşekkür mü alacakları. Aynı şekilde herkes takdir – teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapılacağını öğrenmek istiyor. Yazılı sınavların tamamlanmasının ardından yılsonu başarı puanları da artık netleşmiş olan öğrenciler karnelerine ilave olarak başarılarını teşvik edici bir belge alıp almayacakları konusunda da fikir sahibi olmak adına takdir ve teşekkür hesaplama işlemleri yapıyorlar. Takdir-teşekkür hesaplamalarının yanında karne notlarına da E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre; dönem puanının ağırlık ortalaması 70,00 ile 84,99 arasında olan öğrencilere teşekkür belgesi, dönem puanının ağırlık ortalaması 85,00 ve üstünde olan öğrencilere ise takdir belgesi veriliyor. Bunun yanı sıra ortaöğrenim boyunca en az üç öğretim yılının tüm döneminde takdir belgesi verilen öğrenciler bir de üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir.

Bir ders ile alakalı dönem puanı; yazılı sınavlardan alınmış olan puanların, performans çalışmalarının puanlarının, varsa projenin puanının, mesleki ya da teknik ortaöğretim kurumlarında yapılan uygulamalı dersler ayrıyeten hizmet ya da temrin puanlarının aritmetik ortalamalarından elde edilmiş olan puanın aritmetik ortalamasının alınması ile belirlenir. Bu aritmetik ortalama alınır iken de bölme işlemi virgülden sonra iki basamak kadar yürütülüyor.

Bir öğrencinin ders yılı bitiminde herhangi bir ders ile alakalı olarak başarılı diye sayılabilmesi için öğrencinin iki dönem puanının aritmetik ortalamasının en düşük 50 ya da birinci dönem puanı her ne olursa olsun ikinci dönem puanının en düşük 70 olması gerekiyor.

E-OKUL VBS İLE TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ

Özellikle bütün bir yıl çalışmış olan tüm öğrenciler yaz aylarının gelmesi ile beraber artık güzel bir tatili ve dinlenmeyi hak etmiş oluyorlar. Fakat öğrenciler bu dinlenme aşamasına geçmeden evvel içlerinin rahat etmesi ve meraklarını gidermek için bir an önce E-Okul takdir – teşekkür hesaplama işlemi yapıp sonuçlarını öğrenmek istiyorlar. Öğrenciler e-okul sisteminde bulunan takdir – teşekkür hesaplama sistemi sayesinde hangi belgeyi alacaklarını çok kolay bir şekilde öğrenebiliyorlar. Bu yüzden eski zamanlardaki gibi zorlu hesaplamalar yapmalarına çok da gerek kalmıyor. Aynı şekilde tüm öğrenciler E-Okul VBS üzerinden girmiş oldukları sınavların sonuçlarını ve aldıkları notları da kolay bir şekilde görüntüleyebiliyorlar. Okulların kapanmasına bir hayli az bir zaman kaldığı için tüm bu bilgiler artık sistemdeki yerlerini almış durumda. O nedenle tüm hesaplama işlemleri de rahatça yapılabiliyor. Bu yüzden öğrenciler tahmini olarak puan hesaplama robotu üzerinde karne notlarını girerek yıl sonunda başarılarına ve çalışmalarına karşılık olarak hangi belgeleri alacaklarını hemen öğrenebiliyorlar.

E-OKUL ÜZERİNDEN YILSONU BAŞARI PUANI NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir öğrencinin yılsonu başarı puanı ise derslerinin ağırlıklı puanlarının toplamının bu derslerin haftalık ders saatlerini toplamına bölünmesi ile elde edilen bir puan olur. Eğer bir nakil işlemi sonrasında öğrenci gelmiş ise bu öğrencinin yıl sonu başarı puanı hesaplaması yapılır iken yeni oluşacak haftalık ders saati sayısının toplamı esas olarak alınır. Yılsonu başarı puanı hesaplama işlemi yapılırken de bölme işlemi virgülden sonra iki basamak kadar yürütülür.

Tüm öğrenciler için sınavlar, performans çalışmaları, projeler ve çeşitli uygulamalar 100 tam puanın üzerinden değerlendirilerek notlandırılır. Bu not verme işleminden sonra öğretmenin yaptığı değerlendirme sonuçları E-Okul VBS’yedirekt olarak işlenir. Böylece de hem öğrenciler hem de veliler, öğrencinin sınavlardan, performans çalışmalarından, projelerden ve yaptığı uygulamalardan aldığı notu online olarak E-Okul VBS üzerinden görüntüleyebilir. Aynı şekilde öğrenciler yıl sonunda başarı puanlarını hesaplayacakları zaman da E-Okul VBS üzerinden tüm notlarını görme imkanına sahip olmuş olurlar.
Puan derece göre verilen değerler de bellidir. Bir öğrenci 85,00 ile 100 puan arasında bir derece almış ise bu “pekiyi” olarak değerlendirilir. Benzer şekilde 70,00 ile 84.99 puan aralığı ise “iyi” değerlendirmesine aittir. Bunun yanı sıra 60,00 ile 69,99 aralığı “orta” olarak ve 50,00 ile 59,99 aralığı ise yalnızca “geçer” olarak değerlendirilir. Fakat puan derecesi 0 ile 49,99 puan aralığında olan öğrenciler “geçmez” puan değerine sahip olurlar.