24.09.2015 - 22:42 | Son Güncellenme:
Son zamanlar da internetin kullanım alanı günler ilerledikçe artmış durumdadır. İleri teknolojik gelişmeler hayatımızın her anında işlerimizi kolaylaştırmaya devam eder. Gerek pratikliği ile gerek de hızlılığı ile internet hemen hemen her alanda kullanılmaya başlandı. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi ile kamu kurumları tarafından vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmet uygulamalarını tek bir çatı altında bir araya getirerek daha güvenli ve daha hızlı online kamu hizmetleri sunan e-Devlet sistemi ile birlikte vatandaş, modern dünyanın ileri nesil internet teknolojisinin sunduğu fırsatlardan kamu işlemlerinde de yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu kamu kurumlarının internet teknolojisini en aktif şekilde kullanılıyor olması vatandaşların son derece önemli birçok faydadan yararlanmalarına ve birden fazla fırsatlardan yararlanma olanağı bulurlar aynı zamanda da kamu kurumları içi işleyişinde daha hızlı ve daha modern daha çağdaş bir yapıda oluşturulabilmesine imkân sağlıyor. Ülkemizdeki kamu hizmetlerinde çağdaş dünya koşullarına başarılı bir biçimde uyum sağlanmasını sağlar hem de ileri internet teknolojisi ile beraber kamu hizmetlerinde vatandaşa çok daha hızlı ve daha modern hizmet şartlarını sunabilmektedir. Durum böyle olunca da günümüz modern Türkiye’sinde kamu kurumların resmi yapısı içerinde internetin son derece önemli bir görev üstlenmesine yol açar.
E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
Son zamanlarda gelişen internet teknolojisinin aktif olarak kullanan kamu kurumlarının internet üzerinde oluşturmuş oldukları online hizmet ağları, aynı zamanda dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemi ile tek çatı altında birleştirilmiştir. Aynı zamanda da dijital dünyada sunulan kamu hizmetlerinin işlemlerini daha düzenli olmasını sağlamaktadır. Hem de daha pratik daha kolay bir şekilde internet üzerinden rahatça halledebilirler. Günümüz modern internet teknolojisinin kamu hizmetlerinde bu şekilde aktif olarak kullanılması vatandaşların mesai saati, hafta sonu tatili, öğle yemeği tatili ve diğer resmi tatil gibi kurumlarda ki işlem dışı saatlerindeki ihtiyaçlarda yaşanan sorunun tamamen ortadan kalkmasını sağlamaktadır.
Yani işlemlerini bu sistem aracılığı ile istediğiniz gün istediğiniz saatte gerçekleştirebilir, işleminize kendiniz yön verebilirsiniz. İşte bu sayede internet üzerinde yer alan bu sistem ile günümüz Türkiye’sinde ki bu gibi sorunların yaşanmamasını sağlar hem de vatandaşların internete erişimi sağladı her yer de kamu kurumlarının online hizmet uygulamalarını 7 gün 24 saat kullanabilir, kamu işlemlerini internet pratikliği ile gerçekleştirebilmektedirler.
Her bireyin kolay bir şekilde internete erişim sağlama imkânı bulduğu bu günümüzde internette yer alan sanal devlet kurumları ile olan işlemlerde vatandaşa büyük ölçüde kolaylık sağlanmış durumdadır. Sağlamış olduğu tüm bu avantajları dışında aynı zamanda kamu hizmetlerinde bulunan kamu işlerini büyük ölçüde azaltır, bu iş yükünü önemli bir oranda düşürmüştür. Günümüz modern Türkiye’sinde Başbakanlık adın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kurulan, geliştirilen ve yönetilen bu e-Devlet sistemi vatandaşın kamu kurumlarında ki işlemlerini yapabilmelerinde büyük kolaylık ve önemli avantajlar sağlamış durumdadır. Reşitliğe erişmiş yani her 18 yaşını geçmiş olan Türk vatandaşının kullanıcı hesabı alabildiği sanal devlet kapısı içinde aktif olarak 21 milyon 426 bin 941 kullanıcı bulunmaktadır. Bu sayı Türkiye nüfusunun 18’ini geçmiş olan nüfusun yarısını oluşturduğu için ülkenin yarısı tarafından yoğun olarak kullanılmakta olan sanal bir devlet sistemi durumundadır. Vatandaşların gereksinimlerine yönelik olarak sürdürülen bu sistem yeni hizmetlerle de zaman ilerledikçe karşımıza çıkması mümkündür. Şuan da sana devlet uygulaması kapısı içerisinde 174 kamu kurumunun 1.162 hizmeti vatandaşlarına sunmuş oluyordur.
Tüm vatandaşlar internet üzerinde yer alan bu sistemin turkiye.gov.tr adresinden doğrudan erişimini sağlayabilmektedir. Modern teknolojinin giderek yaygınlaştığı günümüz Türkiye’sinde internetin kullanım alanı artmış durumdadır. Bu yönden de sanal devlet kapısının kullanımı oldukça artmış ve de önem kazanmıştır. Bu sisteme giriş yapabilmek için ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ilegiriş’ ve ‘T.C kimlik kartı ile giriş’ bu yöntemlerden birini kullanarak sisteme girişinizi sağlamış olursunuz.
Yukarıda belirtmiş olduğumuz giriş seçeneklerinden sistem şifresi ile giriş yapmayı tercih eden vatandaşlar öncelikle herhangi bir PTT şubesine gitmeleri gerekir. Burada çok makul bir ücret ödeyerek bu sisteme giriş yapmaları için şifre alırlar. Almış oldukları şifreyi kendileri isterlerse değiştirebiliyorlar. Bunun için öncelikle PTT den almış oldukları şifre ile sisteme giriş yapmaları gerekir. Sisteme giriş yaptıklarında öncelikle kişinin kimlik bilgileri istenir. Bu kimlik bilgilerini doldurduktan sonra işlemlerini halledebilirler.
Lütfen yönlendirildiğiniz sayfada kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.