GündemE-devlet girişi nasıl yapılır?

E-devlet girişi nasıl yapılır?

10.10.2015 - 11:40 | Son Güncellenme:

E-Devlet sisteminin gelişmesiyle birçok işlemi bu sistem üzerinden yapabilir hale geldik. Bu sisteme giriş yapmak da oldukça kolaydır. Yapacağınız birkaç basit işlem sonucunda girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl olduğunu öğrenmek için haberimizi okuyabilirsiniz.

E-devlet girişi nasıl yapılır

İnternet kullanımının artması ile birlikte artık bir çok kurum ve kuruluş online işlemler yapma imaknını biz vatandaşlara sunmaktadır. Gelişen teknoloji ve internet kullanımının cep telefonlarına kadar gelişmesi ile birlikte artık online işlem yapma imkanı artmış ve kurumlar bu gelişmeye ve ilerlemeye kayıtsız kalmamıştır. Tüm bu ilerlemelere kayıtsız kalmak istemeyen ve bu yönde bir çalışma yapan devlet ise bir devlet kapısı olan E-Devlet uygulamasını hizmete koymuştur. E-Devlet uygulaması ile birlikte bir çok devlet işlemini sanal ortamda kolay, rahat ve güvenilir bir şekilde yerine getirebilirsiniz. E-Devlet uygulaması hakkında sizde ayrıntılı bilgiye sahip olmak istiyorsanız bu haberimizden yararlanabilrisiniz. Biz sizlere bu haberimizde uygulamada hangi kurum işlemlerinin olduğunu ve uygulamadan nasıl yararlanacağınızı anlatacağız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-DEVLET HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

E-Devlet uygulamasından yararlanmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu adrese giriş yaptıktan sonra açılacak olan sayfada yapmak istediğiniz işlemi bulmak için sol üst kısımda yer alan E-Hizmetler bölümüne tıklamanız gerekmektedir. Bu bölüme tıkladıktan sonra açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden işlem yapmak istediğiniz kurumun baş harfine tıklamanız işlemi daha çabuk yapmanız için sizin yararınıza olacaktır. Mesela siz Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında işlem yapmak istiyorsanız “S” harfine tıklamanız yeterli olacaktır. Bu işlemi de yaptıktan sonra hangi kurumdan hangi işlemi yapmak istiyorsanız ona tıklamanız gerekmektedir. Yapmak istediğiniz işleme tıkladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sayfada “kimliğimi şimdi doğrula” butonunu göreceksiniz. Bu butona tıkladıktan sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada sizden istenilen bilgileri ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde sizden istenilen bilgiler ise TC kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. Bu bilgileri ilgili alanlara eksiksiz olarak girdikten sonra “giriş yap” butonuna basarak yapmak istediğiniz işlem için sisteme giriş yapmış olacaksınız.

Haberin Devamı

Ancak sisteme giriş yapmak için mutlaka E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yoksa sisteme giriş yapıpı işlem yapamazsınız. Peki sizde E-Devlet sisteminden yararlanmak istiyor ancak şifre sahibi değilseniz ne yapmanız gerekmektedir. Böyle bir durumda iseniz yeni bir şifre almak için size en yakın PTT şubesine başvuruda bulunabilrsiniz. Size en yakın PTT şubesine TC kimlik numaranız ile gitmeniz yeterli olacaktır. PTT şubesinde çalışan memur sizden 2 TL işlem ücreti isteyecek ve bu işlem ücreti sonucu TC kimlik numaranıza tanımladığı şifreyi kapalı bir zarf içinde size verecektir. Bu şifre aldıktan sonra sisteme girişinizi bu şifre ile yapıp daha sonra kendi şifrenizi belirlemeniz gerekmektedir. Kendi şifrenizi belirledikten sonra şifrenizi bir yere kaydetmeniz faydanıza olacaktır. Çünkü her şifre unuttuğunuz zaman yeniden PTT şubesine başvuruda bulunmanız gerekecektir. Ve ilk başvuru bu sefer 2 TL değil 4 TL olacaktır bu işlem ücreti her unuttuğunuz zaman artacak ve 10 TL’ye kadar yükselebilecektir.

Haberin Devamı

Tüm bunların yanında E-Devlet sistemi üzerinden yapabileceğiniz işlemlerden bazıları ise şunlardır;

· E-Devlet GSS Tescil Kaydı; genel sağlk sigortasına tescil kaydınızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

· E-Devlet 4A Emeklilik Kesintileri; emekli maaşınız normalden düşük geliyor ise bunun nedenini sistemden öğrenebilirsiniz.

· 4A Emekli Aylık Bilgisi; emekli aylığı hakkında merak ettiğiniz her şeyi sistem üzerinden öğrenebilir gerekli duyduğunuz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz.

· 4A Hizmet Dökümü; 4A Hizmet Dökümü sayesinde işe giriş tarihinizi, yatırılan priminizi ve ne kadar prim yatırdığınızı öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

· 4B Borç Durumu; sistemin borç durumu uygulaması ile ne kadar borcunuzun olduğunu öğrenebilirsiniz

· 4B Emekli Aylığı Kesintileri; bu uygulama ile BAĞ-KUR emekli aylığında neden kesinti yapıldığını öğrenebilirsiniz.

· 4B Aylık Bilgisi; uygulama bilgilendirme amaçlıdır. Emekli aylığı ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

· 4B Tescil Kaydı; BAĞ-KUR ile ilgili tescil kaydınıza bu uygulamadan ulaşabilirsiniz.

· e-devlet 4C Emekli Aylığı Kesintileri; emekli sandığı ile ilgili alınan maaşlarda neden kesinti yapıldığını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

· 4C Emekli Aylık Bilgisi; bilgi amaçlıdır. Emekli sandığı ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

· 4C Tescil Kaydı; emekli sandığı ile ilgili tescil kaydınıza bakabilir. Gerekli olan sorgulatmaları yapabilirsiniz.

· E-Devlet Bireysel Emeklilik İşlemleri; bireysel emeklilik işlemlerini bu sistem üzerinde rahat ve zorlanmadan kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

· KYK Yurt ve Burs Başvurusu Sorgulama; üniversitelerden öğrenim gören öğrencilerimize sağlanan burs ve yurt imkanlarının sonuçlarını sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Yazarlar