GündemDuyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

11.03.2025 - 13:16 | Son Güncellenme:

Edirne'deki Eski Cami'yi ziyaret edenlerin sayısı, sergilenen Kabe taşı ve örtüsü dolayısıyla ramazan ayında arttı.

Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

Edirne İl Müftüsü Ercan Aksu,  Eski Cami'nin, Selimiye ve Üç Şerefeli Camiler ile inanç turizminin "altın üçgeni" olarak ifade edilen bölgeyi oluşturduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eski Cami'nin Kabe taşının yanı sıra hat yazılarıyla da meşhur olduğunu anlatan Aksu, "Hemen mihrabın sağ tarafında Kabe taşı var, mihrabın sol tarafında Kabe kapısının örtüsü sergilenmektedir. Özellikle Kabe örtüsü sergilenmeye başladıktan sonra insanlarımız camiyi daha çok ziyaret etmeye başladı. Bu ziyaretçi sayısı Kadir Gecesi'nde doruğa ulaşacaktır." diye konuştu. 

Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

 "BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN'DAN GELEN ZİYARETÇİLERİMİZ DE ARTTI"

Eski Cami Uzman İmam Hatibi İsmail Şen ise yaklaşık 20 yıldır Eski Cami'de görev yaptığını belirtti.

Tarih ve kültür kenti Edirne'nin kutsal mekanlarıyla ön plana çıktığını ifade eden Şen, kentte Selimiye, Eski Cami ve Üç Şerefeli Camiler başta olmak üzere Türk-İslam tarihi açısından önemli yapıların bulunduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

Kabe örtüsünün yaklaşık 5 ay önce Edirne Valisi Yunus Sezer'in katkısıyla Eski Cami'ye getirildiğini belirten Şen, şunları kaydetti:

"1988 yılında kullanılan ve Türkiye'ye getirilen saf ipekten Kabe kapı örtüsü 5 ay önce camimizde sergilenmeye başladı. Kabe örtüsünün camimize gelmesiyle sadece Türkiye'den değil, Bulgaristan ve Yunanistan'dan gelen ziyaretçilerimiz de arttı. Oradaki vatandaşlarımızın hac ve umre yapması zor olduğundan dolayı Edirne'de camimizi ziyaret ediyor. Kabe örtüsü önünde 2 rekat namaz kılıp Rabb'ime dua ediyor. Oruçlarının, ibadetlerinin kabul olması için bu şekilde ziyaretlerine devam ediyorlar. Camiyi ziyaret edenler, Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor."


Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

ESKİ CAMİ

Edirne'de 1403 yılında yapımına başlanan Eski Cami, Çelebi Sultan Mehmet zamanında 1414 yılında tamamlandı.

Mimar Sinan tarafından yapılan Türk-İslam sanatının en önemli eserlerinden Selimiye Camisi'nin karşısında yer alan cami, 1749 yılında yangından, 1752 yılında da Edirne depreminden zarar gördü. Cami I. Mahmut döneminde restore edildi.

Duyan akın ediyor: Bu camiye gelenler Kabe taşına dokunma fırsatı da buluyor

 

KEŞFETYENİ
Mesajlara öfkelendi takipçilerine dert yandı! 'İnanamıyorum'
Mesajlara öfkelendi takipçilerine dert yandı! 'İnanamıyorum'

Cadde | 11.03.2025 - 08:22

Survivor'da Yiğit Poyraz'ın sevgilisi Yasmin Erbil'den sitem dolu açıklama geldi. Instagram'da paylaşım yapan Yasmin Erbil, 'Gece gece dolup yazdım arkadaşlar kusura bakmayınız' notunu düştü.

Yazarlar