02.05.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:
Düşük östrojen hormonu belirtileri nelerdir?
Düşük östrojen hormonu belirtileri aynı menopoz sürecilerindeki gibi olmaktadır. Bu belirtilerin içerisinde ateş basması, titreme gibi ortaya çıkmaktadır. Düşük östrojen hormonu bazı rahatsızlıklara da davetiye çıkarmaktadır. Davetiye çıkardığı rahatsızlıklar arasında kadınların korkulu rahatsızlığı arasında yer alan yumurtalık kisti de yer almaktadır. Ayrıca tiroit rahatsızlıkları da düşük östrojen hormonundan kaynaklanabilmektedir.
Düşük östrojen hormonunun en büyük belirtisi ise regl dönemi olmaktadır. Regl olmuyorsanız ve menopoz evresinde değilseniz östrojen hormonunun belirtisi olmaktadır. Düşük östrojen hormonunun en büyük belirtisi ise regl döneminin azalması ve hatta artık regl olmamanızdır.
Rahim ağzı kalınlaşırsa bu gibi durumlarda düşük östrojen hormonunun olduğu anlaşılmaktadır. Ruh durumunuz da çok önemlidir. Ruh durumunuzda sürekli değişkenlikler yaşanıyorsa, sürekli yorgun hissediyorsanız; bunlar düşük östrojen hormonunun belirtileri olmaktadır.
Uyumakta zorluk çekiyorsanız düşük östrojen hormonu belirtileri arasında yer alabilir. Östrojen azalması seratoinin azalmasına da neden olur. Seratonin hormonu kişiler için çok önemli bir hormondur. Aynı zamanda seratonin hormonu mutluluk hormonu olarak da sayılmaktadır. Eksikliği başta depresyon olmak üzere birçok rahatsızlığa sebep olmaktadır.
Östrojen hormonunu arttırmak için ne yapılmalıdır?
Östrojen hormonunu arttırmak için bazı yiyeceklere dikkat etmek gerekmektedir. Endokrin sistemi östrojen hormonunun en önemli parçası olmaktadır. Sigara içiyorsanız ve beslenmenize dikkat etmiyorsanız östrojen hormonunuz azalabilir.
Östrojen hormonunuz için sağlıklı beslenmeye dikkat etmeniz ve bol bol su içmeniz gerekmektedir. Orta seviyede egzersiz yapmanız ve her gün en az yarım saat yürümeniz dikkat etmektedir. Aşırı ve yorucu olmayan egzersizler yapmanız gerekmektedir. Vücudun dengeli beslenmesi bu açıdan çok önemlidir. Taze yiyecekler yemeniz ve proteinler ile beslenmeniz gerekmektedir. Soya besinleri tüketmelisiniz ve mümkünse düzenli soya sütü içmeye özen göstermelisiniz.