GündemDram içinde dram çıktı! Manisa'da Türkiye'yi ayağa kaldıran kadına şiddet

Dram içinde dram çıktı! Manisa'da Türkiye'yi ayağa kaldıran kadına şiddet

23.08.2024 - 06:58 | Son Güncellenme:

Sokak ortasında dakikalarca birlikte yaşadığı Yılmaz Akman tarafından sopayla dövülen 19 yaşındaki hamile Sude Naz A.’nın hayatı tam bir dram...Annesini hiç görmedi, babası 3 yıl önce öldü, 16 yaşında hamile kaldı, yıllardır şiddet görüyor... Sude Naz karnındaki çocuğu aldıracağını söylüyor

Çiğdem Yılmaz- Manisa’nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında birlikte yaşadığı 19 yaşındaki hamile Sude Naz A.’yı demir sopayla öldüresiye döven ve 18 suç kaydı bulunan Yılmaz Akman (37) tutuklanırken olay esnasında çevredekilerin müdahale etmemesine tepki yağdı.

Haberin Devamı

‘BENİ HALAM BÜYÜTTÜ’ 

Sude Naz A. yaşadıklarıyla ilgili DHA’ya şunları anlattı:  “Annemi hiç görmedim. Beni halam büyüttü. 3 yıl önce de babamı kaybettim. O yüzden genç yaşta Yılmaz’a inandım ve güvendim. Daha önce de bana çok kez şiddet uyguladı ancak çocuğumuz var diye her seferinde göz yumdum. Çok fazla alkol ve madde kullanıyordu. Bana kullanmayacağına dair söz vermişti. Sözünü tutmayınca, kendisinden ayrıldım. Eve de almadım. Olay günü çarşıya oğluma kıyafet, kendime de şahsi temizlik ürünleri almaya çıktım. Yılmaz meğerse beni takip ediyormuş. Oğlum gördüğü anda ‘Baba’ diye bağırıp, yanına koştu. Çocuğum babasına koşmasaydı belki de bizi göremeyecekti. Yılmaz yanıma gelerek, köye götürmeye çalıştı. Gitmek istemeyince beni yumruklamaya başladı. ‘Abi hamileyim imdat’ diye yardım istedim ama kimse yardım etmedi. 16 yaşında hamile kaldım. Babamın emekli maaşını almak için resmi nikah kıyılmasını ben istemedim. Çünkü Yılmaz çalışmadığı için çocuğuma bakamaz, geçinemeyiz, diye korkuyordum. 5,5 haftalıkta hamileyim, çocuğumu aldıracağım.” 

Haberin Devamı

‘İKİ SUÇTAN YARGILANACAK’

Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Ceza Hukukçusu Prof. Ali Kemal Yıldız, Yılmaz Akman’ın yargılanma süreciyle ilgili şunları anlattı: “Bu olayda şahıs, iki farklı suçtan yargılanır ve iki farklı suçtan da ceza alır. Öncelikle burada 14 yaşında bir çocuğun istismarı söz konusu o nedenle yargılamalardan biri çocuğun nitelikli cinsel istismar suçu, diğeri ise nitelikli kasten yaralama suçunden yapılır. Şahıs bu suçlardan da ceza alır.” dedi.

‘24 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALMALI’

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş, şunları kaydetti: “Burada bir çocuğun cinsel istismara uğradığı gerçeği var. Bu şahsın çocuğun cinsel istismarı suçundan yargılanması gerekiyor. Bunun cezası da 16 yıldan 24 yıla kadar ve 16 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezası öngörmektedir. Bunun yanı sıra bir de nitelikli yaralamadan yaralanacak. Bunun 1 yıldan 3 yıla kadar bir hapis cezası ancak yaşamı tehlikeye sokan bir durum söz konusu ise bu suç artabiliyor.”

Haberin Devamı

Müdahale etmediği için linçlenmişti 

YÜZDE 57 ENGELLİ

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos’ta hamile eşini döven şahsa müdahale etmediği gerekçesiyle sosyal medyada linçlenen ve küfürlü yorumlara maruz kalan  Erkan Çiftçi’nin omurgasındaki rahatsızlık nedeniyle yüzde 57 engelli olduğu ve Ankilozan Spondilit hastalığı bulunduğu öğrenildi. Çay ocağı işletmecisi Çiftçi, Milliyet’e yaptığı açıklamada 14 yaşından beri “Ankilozan Spondilit” hastası olduğunu ayrıca Kurban Bayramı’nda geçirdiği kaza sonucu belinde kırık oluştuğunu, olası bir darbede felç kalma riski bulunduğunu söyledi. 

‘BİR ŞEY YAPAMADIM’ 

Çiftçi, sosyal medyada kendisine yönelik yapılan yorumlarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı: “O gün bir kadına yattığı yerde sürekli vurulurken bir şey yapamamak beni üzdü. Adam bana vursa benim felç kalma riskim var. Bazıları sosyal medyada ‘önüne çekirdek de koyun, kola da koyun’ diye yazmış. Ya biz hareket edebilsek zaten kalkacağız. Benim 21 yaşında bir kızım var ona dahi vursa ben kalkamam. Benim felç kalma riskim var. Yazılan çizilen doğru değil. Bütün çarşı esnafı müdahale etti. Yani ne yapacaklar adamı linç mi edecekler. Herkes geldi bırak bırak diye bağırdı. Burda ki adamlar bir tokat vursalar adam ölür zaten. Burada herkes birbirine sahip çıkar.”