10.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
DIŞ HABERLER SERVİSİ
Minnesota Üniversitesi’nin bilim adamı Ancel Benjamin Keys 1950’lerde, doymuş yağların kolestrolü yükselttiği ve kalp krizine sebep olduğu fikrini kabul ettirmesiyle doymuş yağlar düşman ilan edildi. Aslında bu yağların, söylenen hastalıklara sebep olduğuna dair hiçbir kanıt bulunamadı. Sağlık sorunlarının asıl sebebinin, bu yağların yerine koyulan karbonhidratlar olduğu ise gittikçe kesinleşti. Karbonhidrat glukoza dönüştüğü için vücutta yağ depolanmasını artırıyor. Fazla karbonhidrat tüketimi obezitenin yanısıra tip 2 diyabete ve kalp hastalıklarına neden oluyor. Hayvansal yağ alternatifi olarak mısır, ayçiçek gibi sebze yağlarının tüketimi ise kanser, safra taşı ve psikolojik sorunları beraberinde getiriyor.