GündemDNS ayarları 2020 nasıl değiştirilir? DNS ayarları değiştirme (Windows - iOS - Android)

DNS ayarları 2020 nasıl değiştirilir? DNS ayarları değiştirme (Windows - iOS - Android)

20.01.2020 - 17:25 | Son Güncellenme:

İnternet sorunu yaşayan kullanıcılar DNS ayarları hakkında bilgi almak için arayışa koyuldu. DNS ayarları değiştirme araması yapanlar, DNS ayarının nasıl olması gerektiğini sorguluyor. İşte inter erişim sorununuzu çözebilmenizde yardımcı olacak DNS ayarları değişimi hakkında bilinmesi gerekenler...

DNS ayarları 2020 nasıl değiştirilir DNS ayarları değiştirme (Windows - iOS - Android)

İnternette yaşadığı problemi çözüme kavuşturmak isteyenler, arayışa koyuldu. DNS ayarları değişimi ile çözüm olduğunu duyanlar DNS ayarlarının değişimi için harekete geçti. İnternet ile içli dışlı olanların veya internet hakkında fazla bilgisi olmayanların merak ettiği DNS ayarları nasıl değiştirilir? İşte cevabı...

Haberin Devamı

DNS AYARLARI NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Google'a erişim sorunu yaşayanlar Google DNS adresleri olan 8.8.8.8 - 8.8.4.4 DNS'lerini kullanarak Google'a giriş sağlayabilir.

WİNDOWS DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME

Denetim masasını açın. Ağ durumunu ve görevleri görüntüle simgesine tıklayın.
Mevcut internet bağlantınızın üzerine tıklayın.
Özellikler butonuna tıklayın.
İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)’ü seçin. Özellikler butonuna tıklayın.
Yeni DNS adresini girin. Tamam’a tıklayın. Karşınıza çıkan alternatif DNS’ler listesinden bir seçim yapın.

iOS DNS AYARLARI DĞEİŞTİRME

Ayarlar bölümünden Wi-Fi ayarları menüsüne gelin.
Bağlı olduğunuzun ağın yanındaki ok simgesine tıklayın.
DNS alanına dokunun.
Kullanmak istediğiniz DNS sunucularını girin.

ANDROİD DNS AYARLARI DEĞİŞTİRME

Haberin Devamı

Wi-Fi bağlantı listesini açın.
Bağlı olduğunuz internet bağlantısına uzun süre basılı tutun.
Karşınıza çıkan “Gelişmiş ayarları göster” seçeneğine dokunun.
IP ayarları bölümünden kullanmak istediğiniz DNS sunucularından birini girerek değişikliği tamamlayın.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan duyuruya göre, Google’ın pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak çevrim içi alışveriş hizmetleri pazarındaki rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği iddiası üzerine yürütülen soruşturmada sözlü savunma aşamasına gelindi. Sözlü savunma toplantısı 5 Şubat’ta yapılacak.

Google’ın YouTube ve Gmail gibi servislerine Türkiye’nin de dahil olduğu Doğu Avrupa Bölgesi’nde erişim sorunları yaşandı. Sabah 10:30 sıralarında başlayan teknik problem uzun sürmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter’dan “Google servislerinde global sorunlar (Yunanistan, Romanya, Bulgaristan gibi) olup, ülkemizde de hissedilmektedir. Türkiye’deki operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi ekiplerimiz süreci takip etmektedir” dedi. Google ise “Google’ın Bulgaristan’daki ağı üzerinde yönlendirilmiş olan trafikte yaşanan birden fazla eşzamanlı fiber kesintisi sorunu, etkilenen tüm kullanıcılar için Türkiye saati ile 13:36 itibarı ile tamamen çözülmüştür. Konuyla ilgili araştırma sürdürüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.