Gündem"Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasına yalanlama

"Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasına yalanlama

15.09.2024 - 15:10 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan “Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiası ile ilgili açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasına yalanlama

DMM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan bazı görüntülerle ilgili, “Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiası doğru değildir.

Haberin Devamı

Bahse konu görüntülerde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın konuşmasının önü ve arkası kesilerek bağlamından koparıldığı tespit edilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Yalova’da 6 Eylül 2024 tarihinde bir cami açılışında, “Camiler, Cenab-ı Hakkın isminin her zaman anıldığı, şehadetleri dinin temeli olan 'Eşhedü en lâ ilâhe illallah, eşhedü enne Muhammeden Resûlullah' cümlelerinin yeryüzünü inlettiği yerlerdir” ifadelerini kullanmıştır.

İfadelerden de anlaşılacağı üzere Erbaş, iddiaya konu cümleleri ezanda geçtiği haliyle telaffuz etmiştir. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.

Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i eksik okudu” iddiasına yalanlama

DİYANET'TEN AÇIKLAMA

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Sözcü Gazetesi’nin bugünkü nüshasında ‘Diyanet İşleri Başkanı Kelime-i Şehadet’i kestirmeden okudu’ başlığıyla yayınlanan haber yalandır.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş’ın Yalova’da 6 Eylül 2024 tarihinde bir cami açılışında ‘Eşhedü enlailahe illallah. Eşhedü enne Muhammeden Rasulüllah’ cümlelerini ezanda geçtiği şekliyle anlattığı konuşması, önü arkası kesilerek, önce bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. Sözcü Gazetesi ise sosyal medyada yer alan çarpıtılmış görüntüler üzerinden hazırladığı haberi hiçbir araştırma yapmadan bugünkü nüshasında manşetten yayınlamıştır. Yanıltıcı, iyi niyet taşımayan, maksatlı şekilde hazırlandığı açık olan haber ve sosyal medya paylaşımları ile ilgili Sözcü Gazetesi ve paylaşan sosyal medya hesapları hakkında hukuki yollara başvurulacaktır.”