Gündem Dışişleri'nden 'Suriye' açıklaması: Türkiye’nin çabaları her türlü provokasyonun üzerindedir

Dışişleri'nden 'Suriye' açıklaması: Türkiye’nin çabaları her türlü provokasyonun üzerindedir

01.07.2024 - 23:09 | Son Güncellenme:

Türkiye'den Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili peş peşe açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir." denildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Provokatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkemizde kargaşa çıkarmaya, milli politikalarımızı zayıflatmaya çalışanlar, asla amaçlarına ulaşamayacaktır" ifadelerini kullandı.

Dışişlerinden Suriye açıklaması: Türkiye’nin çabaları her türlü provokasyonun üzerindedir

Dışişleri Bakanlığı: Zanlısı hakkında devletimizin adli süreçleri işlettiği bir suçun ardından Kayseri’de yaşanan üzücü hadiselerin, sınırlarımızın ötesinde de birtakım provokasyonlara malzeme edilmesi yanlıştır. Türkiye’nin Suriye halkının esenliği için gösterdiği çabalar ve ilkeli duruşu, her türlü provokasyonun üzerindedir.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Suç işleyen her kim olursa olsun hukuk düzeni içinde hak ettiği karşılığı görecektir. Hiç kimse kendisini hukukun ve meşru devlet organlarının yerine koyarak hareket etme konumunda değildir. Provakatif amaçlarla ve nefret söylemleriyle sokaklarda ve sosyal medyada ülkemizde kargaşa çıkarmaya, milli politikalarımızı zayıflatmaya çalışanlar asla amaçlarına ulaşamayacaktır.

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç: Suriye’de yaşanan provakatif olaylarda kimlerin ne amaçla hareket ettiğini çok iyi biliyoruz. Özellikle sığınmacılar üzerinden oluşturulmaya çalışılan algı ile ülkemizin birlik ve beraberliğinin zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla elindeki yetki ve imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızı özellikle sosyal medya üzerinden yapılan provokasyona karşı sağduyulu olmaya davet ediyor, dezenformasyonlara karşı resmi kaynaklar haricindeki hiçbir bilgiye itibar edilmemesinin altını çiziyorum. Ülkemiz aleyhine ve değerlerimize karşı yapılacak eylemler asla karşılıksız kalmayacaktır.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Sosyal medya platformlarında yayınlanan görüntülerde yer alan Türk Bayrağımıza yönelik saldırılarda bulunulmasıyla ilgili, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanununun 300/1 maddesinde düzenlenen “Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak” suçundan resen soruşturma başlatılmıştır. engini aziz şehitlerimizin kanından alan, şanlı Türk Bayrağımıza yapılan saygısızlık ve çirkin saldırılar asla kabul edilemez.