03.07.2018 - 11:07 | Son Güncellenme:
DGS için geri sayım başladı. Sınav tarihi ÖSYM tarafından 8 Temmuz olarak ilan edilmişti ancak erken seçim sürecinden dolayı DGS’nin tarihi değiştirildi. Sınav tarihinin yaklaşması ile birlikte sınava girecek adaylar tarafından DGS giriş belgelerinin yayınlanıp yayınlanmadığı da araştırılmaya başlandı.
DGS İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!
DGS NE ZAMAN YAPILACAK?
16-24 Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınana DGS, 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınava girecek olan adayların sınav giriş belgelerini de alması gerekiyor. Sınav giriş yerleri henüz belli olmadı ve ÖSYM tarafından sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı bilgisi gelmedi. Sınav giriş belgeleri ilan edildikten sonra, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden çıktı olarak alınabilecek.
SINAVA GİDERKEN ADAYLARIN YANINDA BULUNDURMASI GEREKENLER
- 2018 DGS sınav giriş belgesi; Adaylar tarafından ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak alınabilecek. Yazıcıdan çıktı olarak alınacak olan sınav giriş belgesinin sınav günü adayın yanında bulunması zorunludur. Sınav giriş belgesi, siyah/beyaz ya da renkli olarak alınabilir. Sınav giriş belgeleri sınavın gerçekleştirileceği günden yaklaşık 10 gün önce yayınlanır. Sınav giriş belgesinde adayın sınava gireceği bina, salon ve sıra numarası yazar. Aday, kendisi için belirlenen yer dışında hiçbir yerde sınava giremez. Giriş belgesi sadece üzerinde belirtilen sınav için geçerlidir. Farklı sınavlar için kullanılamaz.
- T.C. kimlik kartı, geçerlilik süresi dolmamış olan pasaport
Bunlar dışında adayın sürücü belgesi ya da meslek kimlik kartı vb. belgeleri sınav girişi için geçerli olmayacaktır.
DGS için adayların sınav saatine de uyması gerekir. Sınav için belirlenen saat sonrasında gelen adayların sınav binasına girişine izin verilmez.
DGS’DE KAÇ SORU SORULACAK?
DGS, 81 il merkezinde gerçekleştirilecek. ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan sınavda adaylara, sözel bölüm ve sayısal bölüm olmak üzere 2 bölümden toplam 120 test sorusu sorulacak. 120 sorunun cevaplanması için adaylara, 150 dakika süre verilecek. Adayların kılavuzda bulunan açık öğretim lisans programlarına tercih yapabilmesi için, bu sınava girmesi gerekir.
ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan DGS’de adayların yapacağı 4 yanlış cevap 1 doğru cevabı götürecek. Bu yüzden sınava girecek adayların soruları cevaplandırırken daha fazla dikkatli olması gerekiyor.