GündemDeniz'i ilk kez babası okuluna bıraktı

Deniz'i ilk kez babası okuluna bıraktı

10.12.2013 - 10:32 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, dün akşam saatlerinde tahliye edildikten sonra bugün ilk özgür sabahına uyandı. Balbay, tutuklandığında henüz bebek olan oğlu Deniz'i ilk kez okula bıraktı.

Denizi ilk kez babası okuluna bıraktı

Balbay, bu sabah ilk olarak oğlu Deniz Balbay ve kızı Yağmur Balbay'ı öğrenimlerini sürdürdükleri Başkent Üniversitesi Ayşe Abla Koleji'ne bıraktı. Burada çocuklarının öğretmenleri ve okul müdürüyle bir süre sohbet eden Balbay, daha sonra Yüzüncü Yıl semtindeki evine geçti.

Haberin Devamı

Halen evinde bulunan Balbay'ın tutuklandığı sırada Ankara Temsilciliği görevini yürüttüğü Cumhuriyet Gazetesi'ne gitmesi bekleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşecek olan Balbay, bugün saat 14.00'te başlayacak TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek milletvekilliği görevine resmen başlayacak.

-"Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız..."

Mustafa Balbay, "4 yıl 9 ay sonra geceyi ilk kez evinizde geçirdiniz, ne hissettiniz?" sorusu üzerine, duygularını şöyle dile getirdi:

"Ranzada elinizi attığınızda demire çarparsınız. Dün akşam elimi attığımda sevdiğime çarpmak çok güzeldi. Onunla olmak, ona dokunmak çok güzeldi. Ranzada gözünüzü açtığınızda demir pencere vardı. Burada gözümü açtığımda çok güzel bir avize ve duvarda çok güzel tablolar vardı. Her şeyiyle bambaşka bir şey. Özgürlük zaten yaşamın bütünü. Her an sadece dışarıda olmak da değil özgürlük. İnsanın sevdikleriyle olması, insanın güzel bir güne başlaması, güzel bir günü bitirmesi, gerçekten dün onları hissettim."

Haberin Devamı

Anne ve babasıyla da dün telefonla konuştuğunu anlatan Balbay, ilk fırsatta yanlarına gideceğini söyledi. Balbay, "İlk aileme teslim olacağım demiştim. Karım çocuklarım, annem babam kardeşlerim sonra Cumhuriyet gazetesine, sonra CHP'ye teslim olacağım. 4 tutuklama beni bekliyor. Ben onlarda tutuklu kaldım zaten" dedi.

Balbay'ın evinin bulunduğu sitenin girişine büyük Türk Bayrağı asıldı. Komşularının ve çevre apartmanların balkon ve camlarında da Türk bayraklarının asılı olduğu görüldü.