27.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Savcılığın, yeni ÖSYM Kanunu uyarınca Demir hakkında soruşturma yapma yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle Demir hakkındaki dosya YÖK’e gönderilecek. Demir’in yargılanıp yargılanmayacağına YÖK Genel Kurulu karar verecek.
Dün bir grup sendika üyesiyle adliyenin önünde basın açıklaması yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ortaya çıkan güven zedelenmesi ve tutarsız açıklamaların bazı soru işaretlerini akıllara getirdiğini kaydetti ve şöyle dedi: “Acaba süreç, ÖSYM Başkanı’nın açıkladığı gibi acemi, işgüzar bir Meteksan görevlisiyle, hatalı ve eksik kitapçıklar nedeniyle matbaaya yıkılarak çözülmeye mi çalışılacak? Hatta daha da ileri gidilerek Meteksan’ın anlaşması iptal edilip bir yandaş matbaayla yeni anlaşma düzenlenip bu kriz bir fırsata mı dönüştürülmeye çalışılacak?”
Eğitim Hakkı Meclisi üyeleri de basın açıklaması yaptı. Meclis sözcüsü İlhan Yiğit’in okuduğu yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in derhal istifa etmesi, YGS’nin yok sayılması istendi.
Soruşturma izni istenecek
ÖSYM Başkanı’nın yargılanma usulü, 17 Şubat 2011’de Resmi Gazete’de yayımlanan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’da düzenleniyor. Kanunun, “Ceza Hükümleri” başlıklı 10. maddesinin 8. fıkrasına göre, ÖSYM Yönetim Kurulu, Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri hakkında soruşturma izni verme yetkisi YÖK Genel Kurulu’nda bulunuyor.
Savcılık, suç duyurusu üzerine Demir hakkında soruşturma izni isteyecek. YÖK Genel Kurulu soruşturma izni verirse, Demir, görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle yargılanacak. İzin verilmediği takdirde Eğitim Sen’in bu karara Danıştay nezdinde itiraz hakkı bulunuyor.
Sosyal medya fenomeni Aleyna Dalveren, geçtiğimiz akşam evlendi. Aşiret düğünü yapan ismin sosyal medya paylaşımları ağızları açık bıraktı. İbrahim Tatlıses ve Şafak Sezer de kilolarca altının yarıştığı düğüne katıldı.