GündemCumhuriyet davasında son savunmalar tamam

Cumhuriyet davasında son savunmalar tamam

25.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında açılan davanın görülmesine dün devam edildi.

Cumhuriyet davasında son savunmalar tamam

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmada tüm sanıklar esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını tamamladı.

Haberin Devamı

İlk sözü alan Güray Öz daha önce yaptığı savunmaları tekrarladığını, tüm suçlamaları reddettiğini söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır karikatür çizdiğini ifade eden sanık Musa Kart, “Bu süreç içinde pek çok siyasi döneme ve liderliğine tanıklık ettim. Yaşadığımız bu dönem için hukuktan ve adaletten en uzak olanıydı diyebilirim. Cezaevinden çıktıktan sonra ne çok insanlarla el sıkıştım, kucaklaştım. İçlerinden biri bile ‘Sizin davanız siyasi değildi’ demedi diyemedi. Cumhuriyet Davası’nda bu salonlar onurlu ve dürüst insanların duruşuna tanıklık etti. Bu karar duruşmasında kendim için bir talebim yok. Tekrar söylemek zorundayım ki muhalif gazetecileri, siyasetçileri, akademisyenleri ve öğrencileri cezaevinde gösteren fotoğraf, benim güzel ülkeme yakışmıyor” dedi.

Haberin Devamı

Eski emniyet müdürü tutuklandı

- FETÖ’nün “emniyet yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 zanlından aralarında eski Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel’in de bulunduğu 4’ü tutuklandı. Diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Edirne’de örgütün “askerlerden sorumlu imamı” olduğu belirlenen M.B, gözaltına alındıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak serbest kaldı. Savcılıktaki ifadesinde “Bir daha FETÖ üyelerinin geçtiği sokaktan geçmem” diyen M.B, serbest kalır kalmaz yurtdışında yaşayan FETÖ üyeleriyle bağlantıya geçti. WhatsApp üzerinden haberleştiği örgüt üyelerine tutuklamalar ve mahkemeler hakkında bilgi veren sözde imam, polisin düzenlediği operasyonla yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı.

‘Beraat da dahil talebim yok’

Gazeteciliğin suç olmadığını kaydeden Ahmet Şık ise “Hapishanelerle ilgili konuşurken, ‘Ben Ergenekoncu iken’ ya da ‘Ben FETÖ’yken’ diye başlayan cümleler kuruyorum. Herkesin bildiği üzere, şimdilik iki ayrı hapishane deneyimim var. İlkinde, şimdi FETÖ denilen Gülen Cemaati’nin komplosuyla, mesleki faaliyetlerim suçlama konusu edilerek tutuklandım. İkinci tutuklanmam ise bu yargılamanın konusu nedeniyle oldu” ifadelerini kullandı. Önceki beyanlarını tekrar eden Şık, sözlerinin ve yaptıklarının arkasında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet yazarı Aydın Engin de mütalaanın iddianamenin tekrarı niteliğinde olduğunu anlatarak “Sizden hiçbir talebim yok. Buna beraat de dahil. Sizden tek talebim mütalaaya itibar etmeyin ama çöpe de atmayın. Hukuk fakültelerinde ders olarak anlatılacak. Sözlerim bundan ibaret” dedi.

Esas hakkında savunmalarını yapan diğer sanıklar da iddianamede ve mütalaada isnat edilen tüm suçlamaları reddetti.

Duruşmada daha sonra sanık avukatları esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yaptı.