GündemCumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

28.10.2024 - 11:51 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101’inci yıldönümü, tüm yurtta törenlerle kutlanmaya başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle binalar, cadde ve sokaklar kırmızı beyaza büründü.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Eskişehir’de Sivrihisar Havacılık Merkezi, Cumhuriyet’in 101’inci yılına özel koreografi hazırladı. Özel olarak hazırlanan alanda bine yakın kişi hilal şeklini yaparken, Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener’in uçağı ise yıldız şeklini alarak, ay-yıldız koreografisi oluşturuldu. Şener, fotoğraf çekiminin ardından Cumhuriyet Bayramı özel uçuşu gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi, geleneksel hale getirdiği ay-yıldız koreografisinin 11'incisini, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine özel olarak hazırladı. Yeşilköy Mahallesi'ne, çevre illerden ellerinde Türk bayraklarıyla gelen yaklaşık bin kişi, hilal şeklini aldı. Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener'in 'Yeni Menekşe' isimli akrobasi uçağı da yıldızı oluşturarak koreografiyi tamamladı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Koreografinin ardından ‘Yeni Menekşe’ isimli akrobasi uçağı ile izleyenler için ‘Cumhuriyet Bayramı Özel Uçuşu’ gerçekleştiren Semin Öztürk Şener, izleyenlerin nefeslerini kesti. Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladıklarını söyleyen Şener, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde her yıl olduğu gibi büyük bir coşkuyla kutluyoruz Cumhuriyet Bayramı’mızı. En büyük bayram Cumhuriyet Bayramımız. Ben de böyle özel bir günde ‘Yeni Menekşe’ ile havada olmaktan dolayı çok büyük bir gurur duyuyorum. Benim için çok kıymetli. Ne mutlu Türk’üm diyene, yaşasın Cumhuriyet” dedi.

Haberin Devamı

Gösteri uçuşunun ardından yoğun ilgi ve sevgiyle karşılaşan Şener, izleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinliğe katılanlar M.S.Ö. Hava & Uzay Müzesini gezip, M.S.Ö mağazasından alışveriş de yaptı. 

ERZURUM

Erzurum'un Oltu ilçesi Gençlik Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Oltu Kaymakamlığı ve Oltu Belediyesi işbirliğiyle “Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü” düzenledi.

Gençlik Merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 katılımcı, otobüslerle Şendurak Mahallesi Mesire Alanı'na taşındı. Şendurak Merası sınırları içerisinde bulunan sulama barajına doğru toplu yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüş sonrası katılımcılar, baraj etrafında fotoğraf çekimi yaptı. Oltu Belediyesi, yürüyüşçülere çeşitli ikramlarda bulunarak etkinliği daha da renklendirdi.

Oltu ilçe protokolünün de katıldığı bu etkinlik, Cumhuriyet coşkusunu ve doğanın güzelliklerini bir araya getirerek katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

İZMİR'DE, TÜRK YILDIZLARI'NDAN 29 EKİM ÖNCESİ PROVA UÇUŞU

Haberin Devamı

İzmir’de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 101'inci yılında gün boyu etkinlikler düzenlenecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Hava Kuvvetleri'nin gururu Türk Yıldızları, 500'üncü yurt içi gösterisini İzmir’de yapacak. İzmirliler, prova uçuşu yapan Türk Yıldızları'nı hayranlıkla izledi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Türk Yıldızları'nın Cumhuriyet Bayramı Gösterisi, 29 Ekim Salı günü saat 17.30'da Gündoğdu Meydanı'ndan izlenebilecek.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

MALATYA'DA 500 KIZ ÖĞRENCİDEN '29 EKİM' KOREOGRAFİSİ

Atatürk Kız Anadolu Lisesi'nde okuyan 500 kız öğrenci ellerinde Türk bayrakları ile '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na özel koreografi gösterisi sundu. Sadece kız öğrencilerinden oluşan öğrenci topluluğu, okul bahçesinde ay yıldız yanına simgesi ve Cumhuriyetin 101'inci yıldönümü dolayısı ile 101 yazdı. Öğrencilerin bu görsel şöleni havadan drone ile görüntülendi.