Gündem Gözler Kabine'de! Bayram tatili 9 gün olacak mı?

Gözler Kabine'de! Bayram tatili 9 gün olacak mı?

04.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kabine, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Kabinenin gündeminde Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması talebi de olacak.

Gözler Kabinede Bayram tatili 9 gün olacak mı

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugünkü toplantısında ilk bir yılın muhasebesini yapacak.

Haberin Devamı

Kabinenin gündeminde Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması talebi de olacak. Son toplantısını 20 Mayıs’ta gerçekleştiren Kabine, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cum-hurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek.

Toplantıda deprem bölgesinde yaraların sarılmasına yönelik çabalar başta olmak üzere, ekonomiden eğitime savunmadan enerjiye kadar birçok alanda bir yılda atılan adımlar ele alınacak.

Erdoğan, AK Parti 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanışında yaptığı konuşmada, 3 Haziran’ın Kabine’nin göreve başlamasının birinci yıl dönümü olduğuna dikkat çekerek “Salı günkü Kabine toplantımızda son bir yılda ülkemize kazandırdığımız hizmetleri özetin özeti mahiyetinde aziz milletimizin takdirine arz edeceğiz” demişti.

Haberin Devamı

GÖZLER İKRAMİYEDE

Kabinede ayrıca, “Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılacak mı?” sorusunun yanıt bulması bekleniyor.

14 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla milyonlarca öğrencinin yaz tatiline girecek olması ve Kurban Bayramı’nın 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar- pazartesi- salı- çarşamba) tarihlerinde kutlanacak olması nedeniyle, başta turizm sektörü olmak üzere kamuoyunda bayram tatilinin 9 güne uzatılmasına yönelik beklenti arttı.

Ramazan Bayramı’ndaki gibi Kurban Bayramı’nda da tatilin 9 gün olması talebi Kabine toplantısında karara bağlanacak. Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması beklentisi çerçevesinde de gözler bu gün kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamada olacak.

Toplantıda ayrıca iç ve dış politikadaki gelişmelerin ele alınması, bu kapsamda 9. Yargı Paketi, sokak hayvanlarına yönelik düzenleme, terörle mücadele operasyonları, enflasyonla mücadele ve yeni tasarruf tedbirleri konularının görüşülmesi bekleniyor.

Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarının sona ermesi ve ateşkesin sağlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın yürüttüğü diplomatik girişimler de Kabine’de gözden geçirilecek.

‘EN GÜÇLÜ YÖNÜMÜZ KARİZMATİK LİDERİMİZ’

AK Parti’nin parti yöneticileri, Kabine üyeleri ve milletvekilleriyle Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği istişare kampına 31 Mart seçim sonuçları ve parti politikalarına ilişkin eleştiri ve değerlendirmeler damga vurdu. Sunumda seçimdeki oy kaybının nedenleri anlatılırken, “2019’dan bu yana pandemiyle başlayan, küresel etkilerle devam eden ve asrın depremiyle ülkemizi etkisi altına alan ekonomik sorunlar, emeklilerin maaş durumlarına itirazları, temel ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarındaki artışlar ve yüksek kira bedelleriyle ilgili şikâyetler etkili olmuştur” ifadeleri kullanıldı. Raporda partinin güçlü yönleri arasında, “Karizmatik lider, ‘Yaparsa AK Parti yapar’ inancı, partinin yönetme tecrübesinden elde ettiği kabiliyeti, yetişmiş insan kaynağı, 22 senelik başarı hikâyesi, Türkiye’nin temel sorunlarını çözebilecek kapsayıcı parti olması, yaygın teşkilât yapısı, yüksek üye sayısı, toplumun en az yüzde 60’ının herhangi bir seçimde AK Parti’ye oy vermiş olması ve partinin reformcu yanı” başlıkları sayıldı. İstişareler sırasında eski bir vekil, “Tuzu kuru diye Beyaz Türkleri eleştiriyorduk Beyaz Türkler’den sonra şimdi beyaz Müslümanlar çıktı” eleştirisinde bulunudu. -AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU/ANKARA

Haberin Devamı

KOCA-ÇOKAL GERGİNLİĞİ

Haberin Devamı

Kampın son gününde Erdoğan’ın başkanlığında yapılan istişare toplantısında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal arasında gerilim yaşandığı öğrenildi. Çokal, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Ali Erol’u özel bir hastanede kasıtlı ihmaller yüzünden kaybettiklerini söyledi. Koca, tepki gösterince, Erdoğan araya girerek, “Ölen benim ilçe başkanım. Özel ya da devlet hastanesinde öldü diyemezsiniz. Özel hastanelerde denetim Sağlık Bakanlığı’nda, bunların denetimini ihmal etmeyiz” dedi.

Gözler Kabinede Bayram tatili 9 gün olacak mı

ÇİLLER’İN CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller’in Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Taziyeleri, Tansu Çiller ile oğulları Mert ve Berk Çiller kabul etti. Özer Çiller’in cenaze namazının ardından konuşma yapan Erdoğan, “Musallada bulunan Özer kardeşimizin geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Aynı şekilde tabii refikaları, eşleri Tansu Hanım malum Başbakanlığıyla ülkemize hizmet etmiş bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını ali eylesin, mekanını cennet eylesin ve tüm tanıyanlarına, eşlerine, dostlarına sabırlar diliyorum. Şimdi buradan tabii uğurlarken hep beraber yine bir Fatiha da biz gönderelim” dedi.

Haberin Devamı

YOĞUN KATILIM

Törene, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve iş insanı Faruk Süren ile Çiller ailesinin yakınları da katıldı.