GündemCumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlamalarında konuştu: Emanetçi değil, asıl sahipleriyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlamalarında konuştu: Emanetçi değil, asıl sahipleriyiz

26.08.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Buradaki varlığımızı hâlâ hazmedemeyenleri bekleyen büyük bir bozgundur, yıkımdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ilçesine geldi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi döneminde ilk kez Ankara dışında gerçekleşen Kabine toplantısı öncesinde, ilk olarak Kiler İplik Fabrikası önünde düzenlenen Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne, daha sonra kutlama törenleri kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğe MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlamalarında konuştu: Emanetçi değil, asıl sahipleriyiz

Erdoğan ve Bahçeli alanda kurulan Han Otağı’nda sohbet etti. İki lider, Bahçeli’nin Ahlat’ta bulunan konutunda da başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

‘AHLAT KÜLLERİNDEN DOĞDU’

Kutlama törenleri kapsamındaki etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat’ın, Anadolu’da okun ilk düştüğü yerlerden, ocağın ve otağın kurulduğu ilk yurtlardan olduğunu belirterek “Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Burası, Anadolu’daki tarihimizin yapılmasında ve yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmuş konumuyla ve kimliğiyle iftihar duyduğumuz bir şehirdir” dedi. Erdoğan, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Ahlat’ı yeniden bir başkent gibi ihya etmeyi vazife olarak gördük, hep bu şuurla hareket ettik. Ahlat’ı kökleriyle buluşturmak, tarihimizdeki yerine uygun şekilde yeniden tarih, kültür ve cazibe merkezi haline getirmek için çok çalıştık. Çalışmalarımız ve çabalarımız neticesinde Ahlat hamdolsun küllerinden yeniden doğdu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi kutlamalarında konuştu: Emanetçi değil, asıl sahipleriyiz

‘ÜSTESİNDEN GELDİK’

“Ataların Anadolu’ya ektikleri muhabbet, kardeşlik ve dayanışma tohumları öylesine kök saldı, öylesine büyüdü ki bin yıldır bu kardeşlik hukukunu bozmaya ve yok etmeye kimsenin gücü yetmedi” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Etnik köken üzerinden bizi bölmeye çalıştılar, mezhep, meşrep üzerinden bizi ayırmak istediler. Siyasi görüş farklılıkları üzerinden nifak çıkarmaya kalkıştılar. Bölücü terör örgütü eliyle aramıza nefret duvarları örmeye kalktılar. Daha bunun gibi nice hain ve kalleş oyunla kardeşliğimizi dinamitlemek, bizi kolay yutulur lokma haline getirmek istediler. Allah’ın yardımı, aziz milletimizin basiretiyle hepsinin üstesinden geldik. Bugün de aynısını yapıyoruz. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu, bizim öz yurdumuzdur. Buradaki varlığımızı hala hazmedemeyenleri, hala ham hayaller peşinde koşanları bekleyen büyük bir bozgundur, yıkımdır, ağır bir mağlubiyettir.” 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Ahlat Komando Taburu Komutanlığı açılışına da katıldı. -BİTLİS AA

BOĞAZ’DA İNŞAAT TEPKİSİ

‘Para babalarına peşkeş çekiyorlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, eski Türkiye’nin geçmişte kaldığını belirterek, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı, “İnsanımızın kökeninden, inancından, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler artık geride kalmıştır. Terör sopasıyla siyasetin dizayn edildiği, toplumun hizaya sokulduğu, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kalmıştır. Yasakların, baskıların, yokluk ve yoksullukların olduğu o eski günler artık bir daha gelmemek üzere tamamen geride kalmıştır. Çok ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımızı kimsenin elimizden almasına müsaade etmeyiz” dedi.

Belediyeleri eleştirdi

Konuşmasında Üsküdar Vaniköy’de, imara uygun olmayan alandaki villa inşaatı konusunda muhalefete tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri üç ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde, binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizm çıktı.”

Haberin Devamı

‘Muhalefet esir alınmış’

TBMM’deki yumruklu kavgayla ilgili de değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Gazi Meclisin adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin Meclisinde milletin kürsüsünde millete hakaret eden, milli iradeye hakaret eden, dilinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi havarisi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro halinde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi, açık söylüyorum teslimiyet işaretidir. Milletle ve milletin değerleriyle kavgalı bir avuç marjinal ana muhalefeti ve diğer muhalefet partilerini esir almış, parmağında oynatmaktadır.”