GündemÇiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi

Çiğ börek nasıl yapılır? Çiğ börek tarifi

22.10.2018 - 11:01 | Son Güncellenme:

Çiğ börek nasıl yapılır? Kolay yapımıyla bilinen çiğ börek için tarif arayışı arttı. Geleneksel bir lezzet olan Çiğ börek neyli olur? Çiğ börek hamurunun püf noktası nedir? Kızartma aşamasında çiğ böreğin yağ çekmemesi için ne yapılır? Kısa sürede hazırlanan çiğ börek tarifi şu şekilde...

Çiğ börek nasıl yapılır Çiğ börek tarifi

Lezzetiyle damakta unutulmaz bir tat bırakan çiğ börek tarifi için arayış başladı. Günü kurtaran, yapımında da zorluk olmayan çiğ börek hamuru nasıl yapılır? Her zevke göre iç harcı tercih edilen çiğ börek için merak eidlen bilgiler şu şekilde...

Haberin Devamı

ÇİĞ BÖREK NASIL YAPILIR?

Hamuru için:

3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sirke

Kıymalı iç için:

300 gram kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
3/4 çay bardağı su

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

Püf Noktası

Hamurun içerisine konan sirke daha az yağ çekmesini sağlıyor. İç harcı sulu olmazsa kıymalar bir yerde küme halde kalır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin.

Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine unu aktarın. Sirke ve tuzu ekleyin. Azar azar suyunu ekleyerek güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez yardımıyla kapatın.

Soğanı çok ince ve minik bir şekilde doğrayın.

Derin bir kabın içerisine kıyma, tuz, soğanı alın ve güzelce yoğurun.

Haberin Devamı

Ardından suyu ilave edin ve yoğurun. Sulu bir harç elde edin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler elde edin ve unlanmış tezgahın üzerinde orta büyüklükteki bir tabak boyutunda açın.

Bir kısmına iç harçtan koyun ve kapatın. Kenarlarına güzelce bastırın.

Derin bir tavaya yağı alın ve kızdırın. Kızan yağa börekleri alın ve kızartın. Çıkarıp fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.