14.05.2021 - 14:01 | Son Güncellenme:
Çiftçiler gelecekte önemli bir konuma sahip olacaklar ve ekonomi, çevre ve toplum için önemli yiyecekler ve çok sayıda fayda sağlayacak kimselerdir. Çiftçilik ve hayvancılık faaliyetleri ile soframızın ve ekonomimizin sağlıklı beslenmesini sağlamasına, ülke ekonomisini canlı tutmasına ve insanların sağlıklı beslenmesine yardımcı olurlar. Devlet bu çiftçilere destek vererek, ülkemizin sanayileşmesi ve kentleşmesi nedeniyle köylerini, bahçelerini ve tarlalarını şehirlere yerleşmek için terk eden çiftçilere iş bulup köy ve bahçelerini terk etmelerine engel olmaktadır.
Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır?
Arazi sahibinin başvurusu: Önceden tescil yoksa 3 farklı şekilde tescil edilebilir. Kimlik bilgilerinizi beyan etmeniz, mülkiyet tapu bilgilerini kopyalamanız, İl Tapu Dairesi ve Kadastro Bürosu'na gitmeniz ve forma aslına uygun damgaları basmanız ve gerekli bilgileri yapıştırmanız gerekmektedir. Yazılmış ve sonra müdüre devredilmiştir.
Arazi kiralayanların başvurusu: Arazi kiralayanların ÇKS'ye başvurabilmesi için, önce kira sözleşmesinin kaydedilmesi gerekir. Arazi alanı 100 birimi aşarsa, noter tasdikli kira sözleşmesi olması gerekir. 100 kattan az ise, sorumlu kişi ile kira sözleşmesi imzalanmalıdır. Onaylanan kira sözleşmesi ile birlikte tapu fotokopisi yapılmalı, üzerine pullar basılmalı ve C belgesi doldurulmalıdır. Daha sonra sorumlu kişiye veya İl Tarım Bürosuna teslim edilmelidir.
Birinci derece akrabaların arazisine sahip olanlar: Birinci derece akrabaların arazisine sahip olanlar muvafakat formunu doldurmalıdır 2. Tapuyu kopyalamalı ve orijinal damgayı basmalıdır. Belge sorumlu kişiye Form C şeklinde teslim edilmeli veya farklı illerdeki arazi şeklinde İl Tarım Bürosuna teslim edilmelidir.
Çiftçi Belgesi Alma Şartları?
Kişinin ziraat odalarından çiftçilik yaptığına dair belgeyi temin etmesi gerekir.
Çiftçi kayıt formunun doldurulması gerekir.
Ekim ya da hayvancılık yapılacak araziye dair tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi gereklidir.
Arazi formunun doldurulması gerekir.