GündemCHP’de kurultay bugün başlıyor

CHP’de kurultay bugün başlıyor

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP’nin 20. Olağanüstü Kurultayı bugün Ankara Ticaret Odası Congresium Salonu’nda saat 10.00’da toplanacak.

CHP’de kurultay bugün başlıyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kurultay seyircisiz olarak ve sadece kurultay delegeleri ve Onur Kurulu üyeleri ile gerçekleştirilecek. CHP lideri Özgür Özel’in açış konuşmasının ardından basın salondan ayrılacak. Kurultayın divan başkanı ise Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek olacak. CHP’nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise kurultaya katılmayacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

Kurultay salonunda kırmızı ve beyaz hakimiyeti olacak. Kurultay salonundaki afiş ve pankartlarda, “Her derdin var bir çaresi CHP”, “CHP Türkiye’nin birinci partisi” sloganları yer alacak. CHP bugün yapılacak kurultayla yeni bir kampanya başlatmayı öngörüyor. Kurultay salonundan, “Adaletsizliğin var bir çaresi”, “Hayat pahalılığın var bir çaresi”, “Gelecek kaygısının var bir çaresi”, “Gelir adaletsizliğinin, fırsat eşitsizliğinin var bir çaresi” sloganları ve mesajları yer alacak. 

Seçim kampanyası 

Üç gün sürecek kurultayla birlikte tüzüğünü değiştirecek, parti programını yazmaya başlayacak olan CHP’nin, seçim startını da kampanyayla birlikte başlatması öngörülüyor.  31 Mart seçimlerinden sonra ilk kampanyanın olacağı belirtilirken, “Kampanya bir sürpriz olacak. Seçimlerin bir başlangıcı ya da var olan sorunların daha güçlü gündeme dile getirilmesi adına seçim dönemindekine benzer bir şekilde kamuoyu bilgilendirilecek” değerlendirilmesi yapıldı. 

Haberin Devamı

İmamoğlu’ndan ‘parmak’ yanıtı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un, “Kimse yargıya parmak sallayamaz” sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, şunları söyledi: “Ben yargıya parmak sallamadım, sana salladım. Senin gibi yargıyı etkileyen, baskı altında tutan hükümetin mensuplarına parmak salladım. O parmak benim parmağım değil, milletin parmağı. Dedim ki; onun da yeri sandık. Siz sandığa gitmek zorunda kalacaksınız ve o gittiğimiz gün de Yargıtay daha kararını veremeden ülkenin başından gideceksiniz.” ● Haber Merkezi