Gündem Cezaevinde ölümün nedeni kalp krizi

Cezaevinde ölümün nedeni kalp krizi

03.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarından tutuklu bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in önceki gün Sincan Cezaevi’ndeki odasında ölü bulunmasıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Cezaevinde ölümün nedeni kalp krizi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre sosyal medyada FETÖ kapsamında itirafçı olmaya hazırlandığı iddiaları da yer alan Güven’in ölümüyle ilgili şüpheler otopsi ile bir sonuca ulaştı. Güven’in kalbine giden ana damarlardan birinin tıkalı olduğu, otopsi sonucu ilk bulgulara göre ölüm sebebinin kalp krizi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

‘Altın çocuk’

Güven, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili davanın sanıkları arasında yer alıyordu. 2016’dan beri aranan firari Güven, 21 Mayıs’ta Eskişehir’de yakalanmış ve mahkemece tutuklanmıştı. Gülen tarafından örgütün emniyet üst düzey yapılanmasında gelecek vaat eden kişiler arasında görüldüğünden, “altın çocuklar” olarak adlandırılan grubun arasında bulunduğu bildirilen Güven’in hâkim eşi Sevda Güven de FETÖ üyeliğinden tutuklanmıştı. l

Yazarlar