Gündem Çatışmaya gidenlerin hesaplarını boşalttı

Çatışmaya gidenlerin hesaplarını boşalttı

19.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta Uzman Çavuş Güner, operasyon için çatışma bölgelerine giden arkadaşlarının kendisine teslim ettiği cep telefonlarındaki mobil şube programından girdiği banka hesaplarından yaklaşık 100 bin TL çaldı

Çatışmaya gidenlerin hesaplarını boşalttı

Şırnak Silopi Görümlü Komando taburunda görevli bir uzman çavuş, operasyon için çatışma bölgelerine giden arkadaşlarının kendisine teslim ettiği cep telefonlarında bulunan mobil şube programından girdiği banka hesaplarını boşalttı. Suçunu itiraf edip cezaevine konan uzman çavuşun cüzdanından FETÖ tarafından militanlarına dağıtılan F serisi 1 dolar çıktı.

Haberin Devamı

Şırnak Merkez Komutanlığı’na 13 Eylül Perşembe günü giden Silopi Görümlü Jandarma Taburunda görevli uzman çavuşlar N.K ve A.E., kendileriyle aynı birlikte görevli olan Jandarma Uzman Çavuş Volkan Uğraş Güner’in kendilerini dolandırdığını söyleyerek suç duyurusunda bulundu. Uzman çavuşlar, görevleri gereği operasyon için çatışma bölgelerine giderken cep telefonlarını, banka kartlarını ve değerli eşyalarını Güner’e teslim ettiklerini, Güner’in teslim aldığı telefonlarında yüklü olan mobil banka vasıtasıyla hesaplarından 30’ar bin lira çekerek toplam 60 bin lirayı Giresun’da ikamet eden Erol Şener’in hesabına aktardığını ileri sürerek şikayette bulundu. Şikayeti değerlendiren Silopi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, bir gün sonra Uzman Çavuş Güner’in kaldığı Görümlü Komando Taburu 2. Bölük 4. Tim koğuşunda arama yapıldı. Jandarma Merkez Komutanlığı ekipleri, Güner’in özel eşyalarını koyduğu plastik bir dolabın çekmecesinde bulduğu hatsız iki ayrı cep telefonuyla, bir hafıza kartı ve sim karta el koydu. İfadesi alınmak üzere adliyeye çağrılan ve savcılıkta suçunu itiraf eden Uzman Çavuş Güner hakkında savcılıkça gözaltı kararı verildi.

Haberin Devamı

F serisi 1 dolar

Gözaltına alınıp Merkez Komutanlığı nezarethanesine konan Güner’in, nezarethane girişi öncesi teslim alınan eşyalarından kumaş bir cüzdan içerisinde yapılan aramada ise F serisi bir dolar ile bir sim kart bulundu. Dolar ve sim karta el koyup incelemeye alan savcılığın yaptığı ilk incelemede 1 doların terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimi öncesinde militanlarına dağıttığı banknotlardan olduğu değerlendirilirken, cüzdan içerisinde ele geçen sim kartla özel dolabında ele geçen ikinci bir sim kart ve hafıza kartı üzerinde yapılan ilk incelemede Güner’in mobil bankacılık hatları üzerinden yaptığı para trafiği tespit edildi.

Gürcistan’a yolladı

Bilgisayar ve bilişim konusunda özel eğitimli olup ilk incelemelerde 100 bin liraya yakın bir parayı çaldığı ve boşalttığı hesaplardaki paraları Giresun’un yanı sıra Gürcistan’da bulunan bir örgüt üyesinin üzerine kayıtlı hesaba aktardığı ileri sürülen Güner’in özel dolabından çıkan hafıza kartında da terör örgütüne dair bilgilerin çıktığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili savcılık ve jandarmanın soruşturması devam ediyor.

Yazarlar