GündemCasusluk davasında ‘sinkaf’ krizi

Casusluk davasında ‘sinkaf’ krizi

18.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de ‘askeri casusluk’ davasında önceki gün başlayan duruşma dün de sürdü. 49’u muvazzaf asker 79’u tutuklu toplam 357 sanığın, ‘Gizli bilgi ve belge bulundurma’ suçlamasıyla yargılandığı davaya iddianame okunarak devam edildi.

Casusluk davasında ‘sinkaf’ krizi

Müstecen ifadeler güldürdü
İddianamede, Narin Korkmaz’ın silahlı kuvvetler mensupları ile telefonla yaptığı müstehcen konuşmalar, MSN programındaki yazışmalar ve gizli izleme tutanakları okundu. Narin Korkmaz’ın yaptığı konuşmalarda geçen müstehcen ifadeler salonda gülüşmelere neden oldu.
Konuşmalarda, Narin Korkmaz’ın sosyal paylaşım sitesine koyduğu askeri üniformayla çekilmiş fotoğrafı ile ağına düşürmek istediği bir askerin buna inanmadığı ve tartıştıkları, Korkmaz’ın da bu kişiye ‘Üstüne saygısızlık yapma. Facebook’um çakma değil. Resim de gerçek. Seninle uğraşamam çömez’ diye yazarak terslediği vurgulandı. Korkmaz’ın iddianamede yeralan telefon görüşmeleri ve yazışmalarındaki küfür ve cinsellikle ilgili bölümler sıkıntı yarattı. Salondaki sanık ve izleyiciler zaman zaman gülerken, Mahkeme Başkanı Atilla Rahman müdahale etmek zorunda kaldı. Rahman, iddianameyi okuyan TRT spikerlerinden sevişme, gay, seks ve lezbiyen türü konuşmaların açıkça okunmasını, küfürlü olan konuşmaların ise ‘sinkaflı’ veya ‘nokta nokta’ diyerek okumasını istedi. Müstehcen görüşmeler ise, sansürsüz şekilde okunmaya devam edildi.