GündemCasusluk davasında 37 sanığa hapis cezası

Casusluk davasında 37 sanığa hapis cezası

19.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail istihbaratına casusluk yapmakla suçlanan 56 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması dün İstanbul 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Casusluk davasında 37 sanığa hapis cezası

Duruşmaya, tutuklu iki sanık cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla bağlandı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Ahmet Koray Özgürün ve Alperen Erkut’u “yasaklanan bilgilerin casusluk maksadıyla temini” suçundan 10’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların geleceği üzerindeki olası etkilerini dikkate alan heyet, takdiri indirim uygulayarak cezayı 8 yıl 4’er aya indirdi.

Haberin Devamı

Heyet, 35 sanığı da aynı suçtan sekizer yıl hapis cezasına çarptırdı. Bu cezaları da 6 yıl 8’er aya indiren mahkeme, sanıklar hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına hükmetti. Mahkeme heyeti, toplam 19 sanığın ise beraatlerine karar verdi.

‘Taktik işler’ yaptırıldı

İddianamede, İsrail istihbarat servisinin, mobil uygulamalar üzerinden uzaktan, çevrim içi operasyon ekibi oluşturduğu, bu ekip vasıtasıyla kaynak temini, canlı kuryeyle kaynaklarına para transferi ve sahadaki hedeflerine yönelik taktik bazda işler yapılmasının amaçlandığı kaydedilmişti. Profesyonelce yapılması istenilen işlerde dedektiflerden; taktik işlerde ise ağırlıklı olarak şüphe uyandırmayan şahıslardan faydalanıldığı, taktik iş verilen şahıslara WhatsApp grubu kurma ve yönetme, web sitesi kurma ve yönetme, internet haber gazetesi tasarlama, para transferi, foto ve video dokümante, takip, darp ve yaralama, Suriye ve Lübnan’da araştırma gibi talimatların verildiği anlatılmıştı.